Salming guide Innebandyblad

De flesta klubbor som säljs har ett blad som är medium eller medium+ från start. Undantaget kan vara klubbor för mindre barn där det kan vara ett blad i hårdheten soft monterat.

Vad är hårdhet?
Hårdheten hos ett innebandyblad bestäms av vilken plast bladet är tillverkat av. Innebandyblad är gjorda av termoplast, vilket betyder att plasten mjuknar när den värms upp. I huvudsak används tre typer av plast till innebandyblad. Det är PE, Polyeten, PP, Polypropen, och PA, Polyamid. Olika plaster har lite olika egenskaper och hårdheten i ett innebandyblad är hur bladet reagerar när det träffar bollen.

Hårdheten säger alltså mer om känslan du får i ett innebandyblad, hur din bollbehandling och passningsförmåga blir.

Ett blad i hård plast kickar iväg bollen hårdare men gör det också svårare att ta emot passningar. Blad i mjukare plast ger inte samma möjlighet till hård kick men dödar farten på bollen bättre när du ska ta emot passningar.

Vad är vridstyvt?
Det väldigt många innebandyspelare egentligen menar när de söker ett hårt blad är ett vridstyvt blad. Vridstyvhet är hur mycket bladet rör sig runt sin egen axel.

Tänk på hur du brukar känna på ett blad med handen. Ofta greppar du med ena handen runt bladet häl och den andra fram runt bladspetsen. Sen vrider du på bladet för att se hur det fjädrar av rörelse. DET är vridstyvhet!

Vridstyvhet beror till större delen på bladets konstruktion och till liten del på plasten. Hur ribborna löper, hur många ribbor det är och om det finns fyllda "rutor" gör ett blad mer vridstyvt. Ett vridstyvt blad behåller sin ursprungsform bättre när du skjuter. Det kan därför kicka iväg bollen hårdare än ett blad som rör sig mer.

  • RAPTOR - Mycket lätt allroundblad (ca 69 g) som ger dig bra kontroll, spelkänsla och precision - Ett lirarblad!.
  • HAWK - Skönt skottblad med mycket fina liraregenskaper, känns verkligen som en modern utveckling av klassiska skottbladet Q2.
  • QUEST - The original allroundblad med fina skottegenskaper!
  • QUEST 1 "Q1"- Allroundblad med fina skottegenskaper!
  • QUEST 2 "Q2" - Rejält skålat skottblad!
  • QUEST 3 "Q3" - Ett stort förhookat blad.
  • QUEST 5 "Q5” - Nyhet! Lättspelat som Q1- Stabilt och skottvänligt som Q2.

Salming tillverkar blad i följande material:

HDPE - Endurance, medium.

BIOPOWER - Något vridstyvare än medium. Tillverkat av 96% sockerrör.

TOUCH - Blad av "Soft-Touch" plast!

TOUCH PLUS - En ny plast från Salming som står emot bättre samt är något vridstyvare än TOUCH, dock med samma fina spelkänsla!

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.