Basic Roller Bordtennisbord, Blå

2 999:-

Produktbeskrivningarrow down icon

Bordtennisbord för hemma/hobbybruk. Inkl. nät.

- Typ: Inomhusbord
- Skiva: 16 mm träfiber
- Ram: Nej
- Justerbara ben: Nej
- Säkerhetslås: Ja
- Hjul: Plasthjul Ø125 mm
- Mått (Utfält): L 274 x B 152,5 x H 76 cm
- Mått (Ihopfält): D 66,5 x B 184 x H 187 cm
- Förpackning: D 10 x B 162 x H 144 cm
- Vikt: 72 kg (77 kg med förpackning)

Storleksguidearrow down icon

Stiga Guide Bordtennisbord

Ett bortennisbord har storleken 274 x 152,5 cm för att räknas som godkänt för matchspel.

Om du har tänkt att använda ditt bord inomhus så skall du också köpa ett bord som är anpassat för inomhusbruk, det kommer att ge de bästa spelegenskaperna. Vill du dock kunna ha pingisbordet utomhus då och då rekommenderar vi att du satsar på ett kombinerat utomhus/inomhusbord. Ett utomhuspingisbord går även att använda inomhus.

Ska du ha pingisbordet i en källare eller ett garage där det blir kallt om vintern (mindre än 15 grader), rekommenderar vi även i detta fall ett kombinerat utomhus/inomhusbord. Risken är annars att spelskivan böjer sig när temperaturen blir för låg. Fukt är inte heller bra för inomhusborden.

Underrede

Ju tjockare träfiberskivan är, desto stabilare måste underredet vara för att kunna bära upp allt. För de lite tunnare skivorna räcker det med en tunn konstruktion, men bordet blir inte lika tåligt för stötar och slitage. Ett rejält underrede är därför klart rekommenderat, särskilt om man har en spelyta som är 19 mm eller tjockare. För skolor och offentliga miljöer, där det är hårt slitage, är det ännu viktigare då det ofta är direkt förknippat med bordets livslängd.

Tjocklek

Spelytan på inomhusbord är alltid tillverkad i träfiber men kan vara behandlad på olika vis. Pingisbordets spelegenskaperna sitter i tjockleken på skivan och generellt kan man säga att desto tjockare skivan är desto bättre är bordet. Det märks tydligt på känslan och studsen i bollen.

För matchspel gäller minst 22 mm, men oftast används 25 mm då det ger absolut bäst spel.

För utomhusbruk används för bästa resultat en melaminhartsplatta på mellan 4 och 7 mm. Spelegenskaperna på utomhusbord är något sämre än inomhus, men väljer man en 7 mm melaminhartsplatta blir spelet nästan likvärdigt med de bästa inomhusborden. 4 mm kan jämföras med en 15 mm tjock skiva, 5 mm med en 18 mm skiva, 6 mm med en 20 mm skiva och 7 mm med en 22 mm skiva.

Storlek på rummet

För turneringsspel rekommenderas att du har ett rum enligt följande mått: 12 m (längd) och 7 m (bredd). För hemmabruk rekommenderas att du placerar bordtennisbordet i ett rum med följande mått: 7 m (längd) och 4 m (bredd).

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti