Sport & bollspel

Hos XXL hittar du de mesta inom sport & bollspel. Vi har produkter för golf, fotboll, racketsport, innebandy, basket och övriga bollsporter.

Handla efter kategori

Bollspel
Bollspel eller bollsport är sporter som oftast spelas med någon typ av boll, ibland kan man även behöva vissa typer av redskap som exempelvis racket eller klubbor. Oftast har bollsporter regler och det går vanligen ut på att man ska göra fler poäng än motståndaren under en viss tid. Det finns mängder av populära bollspel, några exempel är padel, basket, innebandy, handboll och fotboll. XXL har det du behöver för din sport.


Sport
Det finns väldigt många sporter, allt från enskilda sporter till sporter med flera utövare, där man antingen tävlar individuellt eller i lag. Liksom inom de flesta sporter finns det regler man måste förhålla sig till, reglerna har som syfte att fastställa en rättvis match.


Största sporterna i världen
Vilken är den största sporten i världen? Det kan vara svårt att veta och det är ofta en intressant sak att ta reda på. Här listar vi de största sporterna i världen:


Fotboll
Fotboll är den enskilt största sporten. Sporten är enkel att utöva och det enda nödvändiga är egentligen bollen. Sporten har cirka 3.5 miljarder fans över hela världen vilket gör den till den enskilt största sporten.


Cricket
Den näst största sporten i världen blir nog många förvånade över. Det är nämligen cricket, en bollsport som spelas med platta slagträ. Cricket har ungefär 2.5 miljarder följare och fans över hela världen och är vanligt i tidigare brittiska kolonier som Indien.


Landhockey
Ännu en förvånande sport som anses vara den tredje största i världen är landhockey. Sporten har cirka 2 miljarder fans över hela världen.


Tennis
Tennis är en väldigt populär sport med ursprung i Storbritannien och hamnar på en fjärde plats. Det kan spelas både individuellt eller med en partner. Tennis har ungefär 1 miljard följare.


Volleyboll
Femte största sporten i världen är volleyboll. Volleyboll spelas med händerna och det finns flera variationer inom sporten. Volleyboll har cirka 900 miljoner fans och följare.


Största sporterna i Sverige

De största sporterna i Sverige är fotboll med cirka 500.000 utövare, innebandy som har cirka 300.000 utövare och golf med cirka 270.000 utövare.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti