Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider /

Snart cykelsäsong

snart cykelsäsong.jpg


Våren är på ingång, men kom ihåg att klä på dig ordentligt tills värmen är här. Rätt cykelkläder gör turerna mycket bättre och effektivare. Om det kommer en liten vårskur är det smart med kläder som tål vatten.

Kontrollera om du behöver nya däck på cykeln, för gummi är en färskvara och hårdnar med tiden och användning. Gamla, hårda däck ger sämre grepp och säkerhet.

För dig som tycker om att cykla snabbt på lite ojämnare underlag rekommenderar vi en cyclocross- eller gruscykel. De har en bekvämare sittställning än landsvägscyklar, och med grövre däck och skivbromsar fungerar de lika bra på grus som på asfalt.

UNDERHÅLL 

Det är viktigt att se efter sig själv och sin cykel. Klä dig efter förhållandena. Se till att du har ett funktionellt underställ och bygger upp med lager med fleece om det är kallt till vattentäta och vindisolerande ytterplagg.
 
Du behöver också något för huvudet och skorna. För du behöver fortfarande hjälm och cykelskor. Utöver den nämnda beklädningen behöver du varmare, men mjuka handskar så du kan hantera bromsar och växlar på ett säkert och tillfredsställande sätt. Det kan vara skönt att ha en tunnare mössa som går under hjälmen och över öronen, till sist behöver du skoöverdrag.
 
Vi har ett stort sortiment av skoöverdrag. De kommer i alla storlekar och i många modeller. Vi har bra erfarenhet med överdrag i kraftig neopren med en kraftig gummisula. Köp gärna överdraget ett nummer större än du normalt hade använt. Då slits det inte lika snabbt. Skoöverdrag är nämligen en förbrukningsvara. Cyklar du mycket får du räkna med att använda upp ett par överdrag de närmaste månaderna.
 

När det kommer till din cykel, ska den hållas ren. Även om du inte rengör cykeln efter varje tur, är det viktigt att däcken är helt rena. Om du låter cykeln torka med smuts på däcken kommer du att förstöra dem ganska snabbt. Läs mer om hur du ska underhålla din cykel här. 

KLÄDER 

Vi ska inte hålla något föredrag om kläder, men det kan vara bra att tänka över följande:
 
-  Använd lagerprincipen. Det innebär att det är bättre med tre tunna lager än två tjockare. På det sättet kan du justera isolationen eftersom cykelturen utvecklar sig. Ett tunnare plagg får också lättare plats i fickan eller ryggsäcken.
 
-  Undvik bomull som innersta plagg. Orsaken är att bomull suger till sig svetten och håller fast den. Om du måste stanna i kallt väder med en våt bomullströja, kommer du garanterat att börja frysa nästan direkt. Du behöver ett tunt plagg som transporterar svetten till ett klädplagg längre ut. Ju mindre vätska det innersta plagget suger åt sig, desto bättre.
 
- Använd ett lätt och luftig plagg, till exempel en tunn fleecetröja, som mellanplagg. Det är viktigt att det plagget inte ligger klistrat till kroppen. Luftlager är det som ger värme och isolerar från kyla.
 
 - Ytterplaggen måste väljas utifrån temperatur och väder. Om det är fuktigt ute är det praktiskt med vattentäta plagg osv. En vattentät byxa kan vara bra i nästan alla förhållanden. Vid lägre temperaturer kan vattenstänk från bakdäcket kyla ner rumpan och korsryggen. Se också till att byxan du använder har bra med plats för knäna.
 
 - Om det är torrt och kallt dock inte ett vattentätt plagg att vara det bästa valet. Då har du mycket större behov av skydd mot vind, samtidigt som plagget ska kunna andas. En vindtät väst kan vara en väldigt bra lösning. Eller fleece med Windstopper. En tunn windbreaker kan självklart också göra ett bra jobb, men se till att du inte väljer ett för litet plagg. Du ska kunna sträcka dig över cykeln och ändå har bra plats för armarna. Det är viktigt att inte plagget glider upp på ryggen när du ligger över cykeln och dessutom bör det inte fladdra så mycket i fart.

 Se vårt stora utbud av cykelkläder här.

Guider
Toppen på sidan