Skridskoslipning

skridskoservice

Snabbare acceleration och mer kontroll på isen med Prosharp skridskoslip. Vi slipar skridskor i alla varuhus och det finns som tillval när du köper skridskor online.

Att slipa skridskorna är lämpligt för alla som åker skridskor, oavsett om det är långfärdsskridskor, konståkning, hockey, bandy eller bara för nöjes skull.

Utöver att alla våra varuhus slipar skridskor, kan du också få skridskorna du beställer online slipade och redo att användas genom att välja till skridskoslipning innan du betalar. Hos XXL använder vi slipmaskiner från välkända Prosharp. Det svenska företaget har hållit på med skridskoslipning sedan 1984 och samarbetar bland annat med svenska ishockeyförbundet.

Prislista skridskoslipning

Typ av tjänstPris
Enkel slip79:-
Radie-/profilslip249:-
Radie-/profilslip m. Channel-Z299:-
Klippkort 5st299:-
Klippkort 10st499:-


Vanlig eller profilslip?

Vanlig slipning
Innan du använder skridskorna första gången måste de slipas för att stålet ska vara tillräckligt vasst. Därefter behöver de slipas med jämna mellanrum för att skenorna ska hålla sig vassa.

Profilslipning
Prosharp rekommenderar profilslipning av alla nya skridskor. Profilslip innebär att skridskons åkyta ändras. Nya skridskor kommer med olika profiler – oftast med en kort profil, vilket betyder en relativt kort kontaktyta med isen. I tillägg kan det dessutom skilja i profil mellan höger och vänsterskridsko, vilket gör det svårt att få ett jämt och bra glid på isen.

Det finns en mängd olika typer av profiler, beroende på vilken spelstil, skicklighet, vikt och ålder. I dagsläget utför vi endast enkelslipning på långfärdsskridskor. Fråga någon av våra duktiga medarbetare vilken typ av slipning som passar just dig.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!