Kanzo C disc Apex11 21, gruscykel, unisex, Grön

22 990

Produktbeskrivningarrow down icon

Den ultimata gruscykeln med kolfiberram och gott om plats för däck. Cykeln har alla nödvändiga monteringshål för utrustning till långturer. Vikt 9,7 kg.

Kanzo C har kolfiberram, och är grus- och äventyrscykeln i Ridleys produktportfölj. Cykeln låter dig upptäcka nya platser på asfalterade vägar OCH ute i terrängen. Ramen har plats för stora däck och tillåter 700c-hjul (45 mm-däck) eller 650B-hjul (50 mm-däck). Ramen är utrustad med monteringsfästen för skärmar och pakethållare för upptäcktsfärder med cykel. Flexzoner på sadelstagen absorberar vibrationer i terrängen för att ge högre komfort.

Höjdpunkter:
- Kolfiberram med plats för 45 mm stora däck
- SRAM Apex1 1 x 11-växelsystem
- SRAM Apex1 hydrauliska bromsar
- Monteringspunkter för skärmar och väskhållare
- Vittori Terreno Dry


Solid och bekväm kolfiberram som tål extra vikt, i form av packning. Ridley har lagt till extra monteringspunkter på överröret, på underrörets undersida och på gaffelbenen, så att du får plats att montera cykelväskor och flaskhållare när du ska ut på cykeläventyr.

Fästen för skärmar finns dessutom redan på ramen, så att du kan skydda dig även i regn och fuktigt väder. Flexzonerna i sadelstagen absorberar vibrationer i terrängen för en bekvämare åktur. Alla kablar är dragna inuti ramen, så att de är skyddade mot lera och vatten och får en längre livslängd.

Shimano RS171 DB är ett pålitligt hjulset som kan användas under alla förhållanden. Fälgarna är slanglösa och har en invändig bredd på 19 mm, så att de passar till många olika däckbredder. Hjulen har 28 ekrar och naven är försedda med kontakttätningar och koniska hjullager som säkerställer en hållbar prestanda.

Cykeln har plats för 45 mm breda däck på 700c-hjul eller 50 mm breda däck på 650B-hjul, vilket gör att du kan cyklar på alla möjliga typer av vägar, allt från släta asfalterade vägar till skumpiga grusvägar. Möjligheten att montera breda däck ger också bättre grepp och kontroll när du ska ut och upptäcka nya vägar och platser.

Cykeln är utrustad med komponentgrupp Sram Apex1. 1x-systemet ger ett brett utväxlingsförhållande genom kassetten, samtidigt som komplexiteten reduceras till en dubbel drivlina. Utan oljud från vevpartiet eller problem med att kedjan hoppar.

De hydrauliska bromsarna ger komfort och självförtroende on- och offroad, under alla förhållanden.

Specifikationer:

HUVUDKOMPONENTER
- Ram: Kanzo, HM/HR envägs kolfiber, 12 x 142 TA, BB86 bottenfäste, 700 x 47 mm/650B x 50 mm-kompatibel
- Gaffel: Oryx Disc, 12 mm TA, dolda skärmfästen
- Hjul: Shimano RS171 DB, Tubeless Ready
- Bromsar: SRAM Apex1 Hydraulic, Flatmount
- Däck: Vitoria Terreno Dry 700 x 38 mm
- Hjulstorlek i tum: 28”
- Vikt: 9,7 kg

DRIVNING
- Antal växlar: 1 x 11
- Bakväxel: SRAM Apex1
- Växelreglage: SRAM Apex1
- Kassett: SRAM PG-1130 11-42
- Vevlager: SRAM Apex1 Xsync 42T
- Kedja: SRAM PC1130 11sp

COCKPIT
- Sadel: Forza Stratos
- Sadelstolpe: Forza aluminiumlegering, 27,2 mm x 350 mm
- Styre: Forza aluminiumlegering, drop 125 mm/reach 70 mm; 40: XS-S; 42: M-L-XL
- Stomme: Forza aluminiumlegering; XS: 90 mm; 100 mm: S–M; 110: L-XL

Storleksrekommendationer:
- XS, 51 cm, 150–165 cm
- S, 54 cm, 165–180 cm
- M, 57 cm, 170–190 cm
- L, 60 cm, 180–200 cm
- XL, 63 cm, 190–210 cm

Specifikationerarrow down icon
  • Bromssystem: Hydrauliska Skivbromsar 
  • Hjulstorlek: 28 
  • Rammaterial: Karbon 
  • Gaffel: Karbongaffel 
  • Användare: Vuxen 
Tjänsterarrow down icon

XXL CYKELSERVICE

Alla våra XXL varuhus är utrustade med professionella cykelverkstäder, här jobbar utbildad personal med det dem gillar bäst -cyklar. I våra verkstäder kan du få din cykel servad oavsett om den är ny eller gammal.

För att vara säker på att vi ska kunna serva din cykel när du vill är det bäst att bokar tid i någon av våra varuhus den dag som passar dig bäst. Du kan i lugn och ro boka din cykelservice hemma så du slipper stressen! Klicka här och välj det varuhus som passar dig bäst.

LIVSTIDS SERVICEGARANTI*

Följer alltid med utan kostnad vid köp av cykel på XXL. Servicegarantin omfattar yttre kontroll och justering av bromsar, växlar och styrlager, samt en allmän kontroll av cykelns kondition.

Servicegarantin omfattar inte arbetskostnad för utbyte eller reparation av slitagedelar (ram eller komponenter). Justering sker inte om delarna är alltför slitna och behövs bytas ut eller om XXL anser att cykeln är OK.

Cyklarna ska lämnas in rengjorda, för att kunna servas. För kraftigt smutsiga cyklar tillkommer kostnad för cykeltvätt.

Observera att denna garanti inte omfattar motionscyklar samt spinningcyklar.

MONTERING AV TILLBEHÖR

Har du rätt tillbehör för en bekväm och säker cykeltur? Vi har stänkskärmar, pakethållare, väskor och allt som du behöver för att göra din cykel komplett – vi kan också hjälpa till att montera tillbehören på din cykel!

LIVSTIDSGARANTI PÅ RAM OCH GAFFEL*

Vi är så säkra på att våra produkter håller hög kvalitet att vi ger dig livstidsgaranti på ram och gaffel. Garantin gäller dock inte dämpade gafflar, kolfibergafflar eller kolfiberramar.

365 DAGARS BYTESRÄTT*

Har du mot förmodan inte blivit nöjd med cykeln, kan du inom 365 dagar byta till en annan modell. Bytesrätten förutsätter att cykeln inte har blivit skadad eller använd.

TRYGGHETSPAKET

När du köper en cykel i ett XXL varuhus så erbjuder vi dig ett trygghetspaket genom Solid försäkringar. Skulle tjuven vara framme så hjälper Solid försäkringar dig.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti