Fenix SLiC 105 disc 21, landsvägscykel, unisex, silver/black

24 999

Produktbeskrivningarrow down icon

Allround-landsvägscykel av kolfiber med helt integrerade kablar. För cyklister som vill ha perfekt balans mellan styvhet, komfort och luftmotstånd. Vikt 8,7 kg.

Fenix SLiC är den perfekta allround-cykeln, som kombinerar styvhet, komfort och lågt luftmotstånd. Alla kablar är helt integrerade i styrstam och styre, och går direkt in i ramen. Denna integrering ger ett lågt luftmotstånd och skyddar kablarna mot vatten och smuts.

Höjdpunkter:
- Kolfibergaffel på kolfiberram med helt integrerade kablar
- Shimano 105 2 x 11 komponentgrupp
- Vittoria Zaffiro Pro-däck


Fenix ​SLiC är den nyaste och mest allsidiga cykeln i Fenix-familjen. Cykeln erbjuder den perfekta kombinationen av styvhet och komfort. Den karakteristiska Ridley Diamond-formen på över- och underröret ger ramen extra styvhet och styrka, i händelse av stötar från sidan.

Den nedre delen av ramen (styrrör, underrör, kedjestag) är utvecklad för att optimera kraftöverföringen och omvandla varje tramptag till fart. Den övre delen av ramen (topprör, sadelrör och sadelstag) är utvecklad för att ge extra komfort under många timmar på sadeln, genom att filtrera bort vibrationerna från vägen.

På den här nya medlemen i Fenix-familjen är alla kablar integrerade direkt i ramen. Detta skapar en perfekt, ren front, vilket motverkar turbulens och förbättrar cykelns aerodynamik.

Komponentgruppen Shimano 105 använder mycket av teknologin från dyrare komponentgrupper som Ultegra eller Dura Ace. Den är ett bra val för cyklister som vill ha en komponentgrupp med hög kvalitet och bra pålitlighet. De hydrauliska bromsarna ger bra modulering och kontroll under alla förhållanden.

Exakt växling och perfekt modulering på de hydrauliska bromsarna gör det möjligt att fokusera fullt ut på cyklingen, helt utan problem.

Specifikationer:

HUVUDKOMPONENTER
- Ram: Fenix, 30T-24T HM UD Carbon, Diamond Shape, F-Steerer Head Tube, TA 12 x 142 mm
- Gaffel: Fenix, 30T-24T HM UD Carbon, TA 12 x 100 mm
- Hjul: Forza hjulset
- Bromsar: Shimano 105, R7020, Flatmount
- Däck: Vittoria Zaffiro Pro
- Hjulstorlek i tum: 28”
- Vikt: 8,7 kg

DRIVNING
- Antal växlar: 22, 2 x 11
- Framväxel: Shimano 105, R7000
- Bakväxel: Shimano 105, R7000
- Växelreglage: Shimano 105, R7020
- Kassett: Shimano 105, R7000, 11-32T
- Vevlager: Shimano 105, R7000, 52-36T
- Kedja: KMC X-11

COCKPIT
- Sadel: Forza Stratos
- Sadelstolpe: Forza Stratos 27,2 x 350 mm
- Styre: Forza Cirrus ICR; fall: 125 mm/räckvidd: 78 mm; 40: XS, 42: S-M-L-XL
- Styrstam: Forza Stratos

Storleksrekommendationer:
​​​​​​​- XS, 51 cm, 150–165 cm
- S, 54 cm, 165–180 cm
- M, 57 cm, 170–190 cm
- L, 60 cm, 180–200 cm
- XL, 63 cm, 190–210 cm

Specifikationerarrow down icon
  • Bromssystem: Hydrauliska Skivbromsar 
  • Hjulstorlek: 28 
  • Rammaterial: Karbon 
  • Gaffel: Karbongaffel 
  • Användare: Vuxen 
Tjänsterarrow down icon

XXL CYKELSERVICE

Alla våra XXL varuhus är utrustade med professionella cykelverkstäder, här jobbar utbildad personal med det dem gillar bäst -cyklar. I våra verkstäder kan du få din cykel servad oavsett om den är ny eller gammal.

För att vara säker på att vi ska kunna serva din cykel när du vill är det bäst att bokar tid i någon av våra varuhus den dag som passar dig bäst. Du kan i lugn och ro boka din cykelservice hemma så du slipper stressen! Klicka här och välj det varuhus som passar dig bäst.

LIVSTIDS SERVICEGARANTI*

Följer alltid med utan kostnad vid köp av cykel på XXL. Servicegarantin omfattar yttre kontroll och justering av bromsar, växlar och styrlager, samt en allmän kontroll av cykelns kondition.

Servicegarantin omfattar inte arbetskostnad för utbyte eller reparation av slitagedelar (ram eller komponenter). Justering sker inte om delarna är alltför slitna och behövs bytas ut eller om XXL anser att cykeln är OK.

Cyklarna ska lämnas in rengjorda, för att kunna servas. För kraftigt smutsiga cyklar tillkommer kostnad för cykeltvätt.

Observera att denna garanti inte omfattar motionscyklar samt spinningcyklar.

MONTERING AV TILLBEHÖR

Har du rätt tillbehör för en bekväm och säker cykeltur? Vi har stänkskärmar, pakethållare, väskor och allt som du behöver för att göra din cykel komplett – vi kan också hjälpa till att montera tillbehören på din cykel!

LIVSTIDSGARANTI PÅ RAM OCH GAFFEL*

Vi är så säkra på att våra produkter håller hög kvalitet att vi ger dig livstidsgaranti på ram och gaffel. Garantin gäller dock inte dämpade gafflar, kolfibergafflar eller kolfiberramar.

365 DAGARS BYTESRÄTT*

Har du mot förmodan inte blivit nöjd med cykeln, kan du inom 365 dagar byta till en annan modell. Bytesrätten förutsätter att cykeln inte har blivit skadad eller använd.

TRYGGHETSPAKET

När du köper en cykel i ett XXL varuhus så erbjuder vi dig ett trygghetspaket genom Solid försäkringar. Skulle tjuven vara framme så hjälper Solid försäkringar dig.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti