Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider /

De olika serierna av fotbollsskor

På XXL har vi fotbollsskor från alla stora tillverkare. De kommer i serier som har egenskaper som är unika för just dem. I de olika serierna finns mellan tre och fem olika modeller, från avancerade toppmodeller ner till ingångsmodeller, samt både till konst- och naturgräs. Detta gör att det finns något för alla.
 
Vilken typ av sko man gillar är väldigt individuellt och handlar mycket om vana, därför går det inte att fullt ut säga att en viss sko passar bäst till en viss spelartyp. Att prova sig fram och hitta den som känns bäst på foten är den bästa vägen att gå. Nedan följer en guide för de olika seriernas uppsidor.

 

Untitled-1 copy.jpgace.jpg

 

Adidas
 
Under 2015 gjorde Adidas om sitt skosortiment inom fotboll och valde att satsa på en strategi med två serier: Ace och X. Detta utifrån tanken att det i grunden finns två typer av spelare, de som skapar kaos för sina motståndare och de som kontrollerar spelet. Adidas kallar dessa för gamechangers och playmakers. 
 
X-serien är skorna för gamechangern. De är utmärkta för smidiga spelare som bygger sitt spel på snabbhet och gillar att göra det oförutsägbara.
 
Ace-serien är designad för playmakers. Målet för spelare med skor från Ace-serien är kontroll. De är byggda för spelare som är trygga i sin roll och som utifrån den vill styra tempot och vara en trygg spelare för laget att lita på.
 
I tillägg till detta så har Adidas kommit med Messis egna serie.

 

Untitled-1 copy.jpgpuma.jpg


Puma
 
Pumas fotbollsskor är fokuserade på serierna EvoPower och EvoSpeed. Båda serierna kommer i ett flertal varianter, från de avancerade toppmodellerna till de stabila takedown-varianterna.
 
EvoPower är designade med en utformning som ger rejält med styrka och precision. De passar bäst för spelare som vill dominera med passningsspel, pondus och kraft. 
 
EvoSpeed är byggda för snabbhet. De är något lättare vilket passar utmärkt för snabba spelare som vill utnyttja sin fart för att ta sig förbi, eller stoppa, sina motståndare.

 

Untitled-1 copy.jpgnike.jpg


Nike
 
Nike har delat upp sina fotbollsskor i fyra serier, där alla serier har fyra eller fem modeller i olika prisklasser och kvalitetsnivåer. Serierna heter Hypervenom, Magista, Mercurial, och Tiempo.
 
Hypervenom är designade med rörlighet och snabbhet i fokus. För den som vill göra det oförutsägbara på offensiv planhalva är skor ur Hypervenomserien ett bra val.
 
Magista är tillverkade för kreativa spelare med passningsspelet som styrka. Skorna ger en känsla av att sitta som en strumpa för att ge bästa möjliga känsla med bollen.
 
Mercurial är lätta fotbollsskor designade för spelare som bygger sitt spel på snabbhet. De tillverkas med teknologier som ger möjlighet till bra bollkontroll även i hög hastighet.
 
Tiempo är en klassisk skoserie. De sitter bra mot foten och är väldigt populära bland de som föredrar komfort och touch. 

 

Guider
Toppen på sidan