One-Sixty 3000 20, fulldämpad terrängcykel, unisex, Grön

37 990:-
ENDAST XXL.SE

Produktbeskrivningarrow down icon
Heldämpad cykel av kolfiber med hela 170 mm dämpning fram och 160 mm bak. SRAM SX Eagle 1 x 12-växlar. Aggressiv och mycket kapabel cykel för svåra stigar och enduro. Vikt 14,51 kg.

One-Sixty 3000 är en cykel för svåra stigar och enduro med lång, låg och slank profil som kombinerar en lättviktsram i kolfiber med aggressiv geometri. Den otroligt kapabla fjädringen ger dig i princip bottenlös slaglängd när det går riktigt snabbt utför, men är samtidigt trampeffektiv när du ska uppför igen. Detta är en brutal testvinnare för skrupulösa cyklister.

Höjdpunkter:
- One-Sixty CFA kolfiber huvudram med Float Link fjädring
- Rock Shox Yari 170 mm dämpargaffel
- SRAM SX Eagle växelgrupp
- Shimano MT-520 bromsar
- Maxxis Assegai 2,5/ Minion DHR II 2,4" däck


One-Sixty CFA-ramen, med huvudram i kolfiber, levereras med en fantastisk Float Link fjädring och 160 mm dämpning bak. Modern standard med 12 x 148 mm Boost-axel och geometri för enduro och svåra stigar. Rock Shox Yari dämpargaffeln ger dig hela 170 mm slaglängd, bra justeringsmöjligheter, fullständig kontroll och bästa möjliga precision i hög hastighet.

Merida Expert TR 27,5”-hjulsetet är robust, med dubbelbottnad fälg i aluminium och 29 mm bredd. Maxxis Assegai 2,5"/ Minion DHR II 2,4”-däck ger optimalt grepp och kontroll. Fälgen är designad för slanglös användning.

Drevet från SRAM:s SX Eagle-serie har en modern 1 x 12-utväxling på 32T/11-50T. Snabb växling och systemets enkelhet gör detta till en favorit bland terrängcyklister.

Testvinnaren One-Sixty kombinerar en lätt ram med aggressiv geometri. Den får ständigt positiva reaktioner från cyklister och press, och dessutom har den tagit sig in på listan DIRT 100 (DIRT Magazines guide till de bästa terrängcykelprodukterna 2018). Den utsökta dämpningen ger dig i princip bottenlös slaglängd i utförsbackarna, utan att sinka dig på väg uppför igen.

Specifikationer:

HUVUDKOMPONENTER
- Ram: ONE-SIXTY CFA, kolfiber/aluminium
- Gaffel: Rock Shox Yari RC, 170 mm
- Bakdämpare: Rock Shox Super Deluxe Select, 160 mm
- Hjul: MERIDA EXPERT TR
- Bromsar: Shimano MT-520
- Däck: Maxxis Minion DHR II, 27.5x2.4", fold, tubeless ready, EXO+ 3C MaxxTerra
- Vikt: 14,51 kg

DRIVNING
- Framväxel: Ingen framväxel
- Bakväxel: SRAM SX Eagle
- Växel: SRAM SX Eagle
- Kassett: SRAM PG-1210 Eagle, 11-50 T
- Vevparti och vevlager: SRAM X1 1000 Eagle, 32 T - SRAM BB DUB PF MTB 92
- Kedja: SRAM SX Eagle
- Antal växlar: 12

COCKPIT
- Sadel: MERIDA Comp CC
- Sadelstolpe: MERIDA COMP TR, 30,9 mm diameter, 0 mm setback, S: 100 mm travel - M/L/XL 125 mm travel,
- Styre: MERIDA EXPERT TR, aluminium, 780 mm bredd, 20 mm rise
- Styrstång: MERIDA EXPERT TR, aluminium, 35 mm diameter, 0°

Storleksrekommendationer:
- S, 16", –173 cm
- M, 17", 167–183 cm
- L, 18,5", 177–190 cm
Specifikationerarrow down icon
  • Bromssystem: Hydrauliska Skivbromsar 
  • Hjulstorlek: 27,5 
  • Rammaterial: Karbon 
  • Gaffel: Fulldämpad 
  • Användare: Vuxen 
Tjänsterarrow down icon

XXL CYKELSERVICE

Alla våra XXL varuhus är utrustade med professionella cykelverkstäder, här jobbar utbildad personal med det dem gillar bäst -cyklar. I våra verkstäder kan du få din cykel servad oavsett om den är ny eller gammal.

För att vara säker på att vi ska kunna serva din cykel när du vill är det bäst att bokar tid i någon av våra varuhus den dag som passar dig bäst. Du kan i lugn och ro boka din cykelservice hemma så du slipper stressen! Klicka här och välj det varuhus som passar dig bäst.

LIVSTIDS SERVICEGARANTI*

Följer alltid med utan kostnad vid köp av cykel på XXL. Servicegarantin omfattar yttre kontroll och justering av bromsar, växlar och styrlager, samt en allmän kontroll av cykelns kondition.

Servicegarantin omfattar inte arbetskostnad för utbyte eller reparation av slitagedelar (ram eller komponenter). Justering sker inte om delarna är alltför slitna och behövs bytas ut eller om XXL anser att cykeln är OK.

Cyklarna ska lämnas in rengjorda, för att kunna servas. För kraftigt smutsiga cyklar tillkommer kostnad för cykeltvätt.

Observera att denna garanti inte omfattar motionscyklar samt spinningcyklar.

MONTERING AV TILLBEHÖR

Har du rätt tillbehör för en bekväm och säker cykeltur? Vi har stänkskärmar, pakethållare, väskor och allt som du behöver för att göra din cykel komplett – vi kan också hjälpa till att montera tillbehören på din cykel!

LIVSTIDSGARANTI PÅ RAM OCH GAFFEL*

Vi är så säkra på att våra produkter håller hög kvalitet att vi ger dig livstidsgaranti på ram och gaffel. Garantin gäller dock inte dämpade gafflar, kolfibergafflar eller kolfiberramar.

365 DAGARS BYTESRÄTT*

Har du mot förmodan inte blivit nöjd med cykeln, kan du inom 365 dagar byta till en annan modell. Bytesrätten förutsätter att cykeln inte har blivit skadad eller använd.

TRYGGHETSPAKET

När du köper en cykel i ett XXL varuhus så erbjuder vi dig ett trygghetspaket genom Solid försäkringar. Skulle tjuven vara framme så hjälper Solid försäkringar dig.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis service och 60 dagars nöjd kundgaranti