Kläder

Sportkläder gör det roligare att träna. Att ha rätt kläder kan även påverka prestationen och viljan att utföra aktiviteter. På XXL hitta du sportkläder för dam, herr, barn och junior.

Handla efter kategori

Bra träningskläder ska ha god passform och bör vara tillverkade i tekniska material för att de ska andas, torka snabbt och underlätta träningen. Att ha bra kläder gör all träning roligare.


Tips för att tvätta träningskläder


1. Man bör inte lämna fuktiga kläder i väskan. Istället är det en god idé att vända kläderna ut och in och låta dem lufttorka för att undvika dålig lukt och risk för mögel om de lämnas kvar i väskan.


2. För att döda bakterier kan man lägga in träningskläder i frysen. Att frysa kläderna ersätter dock aldrig att faktiskt tvätta kläderna i en tvättmaskin utan bör ses som ett komplement för att bli av med bakterier.


3. Innan du tvättar träningskläderna kan du blötlägga dem i vatten och vitvinsvinäger. Detta bidrar till att dålig lukt försvinner från dina träningskläder.


4. Ta bort fläckar från träningskläderna innan de tvättas.


Tänk på att stegen som listats här ovan inte ersätter tvättning av dina träningskläder utan ska ses som ett komplement man kan göra innan tvätten för bättre resultat.


Tvätta träningskläder i tvättmaskin


1. Kontrollera alltid tvättråden på tvättetiketten. På detta sätt vet du vad plagget tål för temperatur.


2. Det finns många olika typer av material vilket även gör att det skiljer sig åt hur man bör tvätta kläderna. Bomullskläder bör tvättas i höga temperaturer medan polyester och andra syntetiska material ska tvättas i låga temperaturer.


3. En del tvättmaskiner har ett speciellt program för sportkläder. Dessa program är anpassade för att rengöra och skydda materialet. Om det inte finns något sportprogram bör du tvätta träningskläderna på låg temperatur.


4. Använd en liten mängd tvättmedel, helst flytande då det är mer skonsamt mot kläder och huden. Du kan även blanda i antibakteriella medel för att eliminera bakterier.


5. Du bör inte använda sköljmedel även om det luktar gott. Sköljmedel kan orsaka skador på syntetiska material och påverka plaggets andningsförmåga.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti