PRISRAS! Varor för 500 miljoner ska bort Shoppa här

Ishockey

Ishockey kallas ibland bara för hockey. Det är en lagsport som utövas på is. Vi på XXL har all nödvändig utrustning till hockey såsom hjälmar, klubbor, skridskor och diverse tillbehör.

Handla efter kategori

Den moderna ishockeyn som vi känner till idag, sägs ha uppkommit i slutet av 1800-talet och därefter vuxit och blivit världsomfattande. Det är mest populärt i norra och centrala delen av Europa och i Nordamerika och delar av Asien. Det anordnas årliga internationella mästerskap och sporten har alltid ingått i vinter-OS.


Ishockey är en kontaktsport som spelas på hockeyrinkar med linjer och markeringar. Man använder sig av särskild utrustning som hockeyskydd, skridskor, hockeyhjälmar, hockeyhandskar och hockeyklubbor. Det spelas av två lag med sex spelare vardera, inklusive målvakten.


Hur många gånger har Sverige vunnit VM i ishockey?

Det svenska hockeylandslaget, som kallas för Tre Kronor, har vunnit ishockey-VM elva gånger; tätt efter Tjeckien på tredjeplatsen i medaljligan och som har tolv världsmästerskapsvinster. Tre Kronor har vunnit världsmästerskapet under följande år: 1953, 1957, 1962, 1987, 1991, 1992, 1998, 2006, 2013, 2017 och 2018.


Hur ofta spelas ishockey-VM
Världsmästerskapet är en turnering som anordnas varje år och som oftast spelas under maj månad. Det första VM:et spelades redan 1930 och har sen dess spelats på en mängd olika platser över hela världen. 2013 spelades VM på hemmaplan för Tre Kronor, samma år vann de världsmästerskapet vilket gjorde dem till det första laget någonsin att vinna ishockey-VM på hemmaplan.


Hur räknar man skott på mål i ishockey?
Det kan vara svårt att veta hur man räknar skott på mål i ishockey. Men enligt Svenska Ishockeyförbundets definitioner räknar man på följande sätt:


Ett skott på mål sker när en spelare skjuter pucken mot mål med syftet att göra mål, skottet räknas som skott på mål om det är inom målramen eller om målvakten räddar pucken. Alla mål räknas som skott på mål. Rensningar som går mot mål räknar man däremot inte som skott på mål, inte heller räknar man skott som träffar stolpen eller ribban.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti