Evo Sanyo, padelracket, BLACK/WHITE

799:-

Ord.pris 829:-

t.o.m. 27/9

ANNONSERAD VARA! arrow right icon
Just Add You!
Just Add You! Mängder av bra erbjudanden på redan låga XXL-priser! Kampanjen gäller till och med 27.09.2020 23:59, eller så långt lagret räcker.

Produktbeskrivningarrow down icon
Suveränt racket för nybörjare. Lättspelat, med en vikt på 370 gram som genererar bra fart samtidigt som det ger en bra balans och kontroll.

Evo Sanyo har Heads Power Foam-teknologi för extra fart i bolträffen, samt Soft Foam-teknologi som skall ge spelaren en mjukare och känsligare bollträff. Innegra-teknologin är inbyggd i ramen för att minska vibrationer i bollträffen.

Sammataget är detta ett bra allroundracket som ger en bra balans av fart och kontroll i spelet.

Specifikationer:
- Vikt: 370 gram
- Form: Dropp
- Balans: Medel
- Teknologi: Power Foam, Soft Foam, Innegra
Storleksguidearrow down icon

Head Guide Padelracketar

ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV RACKET:

För dig som nybörjare är det viktigt att hitta en Racket med stor Sweet-spot, denna kommer att vara mer förlåtande och göra spelet lättare och roligare att komma igång med. För dig som har hittat din spelstil så finns det racketar som har egenskaper som går på kontroll, hastighet och känsla. En hårdare racket är lättare att kontrollera för den som slår hårdare, medans en mjukare racket hjälper till med att få upp farten på bollen.

Padelracketens huvudform

Padelracketar delas in i tre olika former: Diamantformade, Runda och Droppformade

Diamantformade padelracketar har som oftast en högre balanspunkt och de är därmed mer framtunga. Detta ger mer fart i slagen men lite sämre kontroll i spelet. Denna typ av racket passar därför till lite mer avancerade spelare.

Padelracketar med rund form har ofta en balans i mitten på racketen eller närmare handtaget och ger mer kontroll men lite mindre speed. Dessa racketar har också större sweetspot och en racket med rund form är ett bra val för nybörjare och motionärer.

Padelracketar med droppformat rackethuvud ser, som namnet säger, ut som en droppe och är därför lite mindre platta på toppen jämfört med ett diamantformad rackethuvud. Man kan lite enkelt säga att detta är en kombination/hybrid av varianterna ovan. Racketar med droppformat rackethuvud passar ofta både lite mer avancerade motionärer och tävlingsspelare.

Vikt

Idag är vikten på padelracketar oftast mellan 355 och 395 gram. Det kan tyckas vara en liten differens men 40 gram gör stor skillnad. En lätt racket kan man säga väger max 375 gram. Ofta passar lite lättare racketar för nybörjare och motionärer där man kan gå upp på en tyngre racket när spelstyrkan utvecklas. Damer och juniorer har också generellt lätta racketar överlag.

Tjocklek

Padelracketarna är i stort sett uteslutande 36 eller 38 mm där 38 mm är det absolut vanligaste. En tunnare racket är oftast lite mer lättsvingad och lättspelad. Racketar som är 38 mm ger generellt mer fart.

Sammanfattningsvis

Är du en nybörjare kan det vara en fördel med en rundformad padelracket med lite lägre vikt. Ju bättre du blir desto mer troligt är det att du vill ha en tyngre padelracket med en annan huvudform och också en racket med 38 mm bredd.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.