XXL logo
Logga in

Nu är det MEDLEMSDAGAR! Se alla medlemserbjudanden

Coastal Evolve WF Slow Intermediate, fluglina - thumbnail - image 1
Coastal Evolve WF Slow Intermediate, fluglina - full image 1
Se liknande produkter
  • Fria byten och returer*
  • 100% nöjd kundgaranti
  • Gratis frakt på ordrar över 399:-*

Utforska

ProduktbeskrivningSpecifikationerRecensioner

GuidelineCoastal Evolve WF Slow Intermediate, fluglina

1199:-
Lagerstatus online:

Ej tillgänglig online

Click & Collect:

Inte tillgänglig för Click & Collect

Lagerstatus i våra varuhus

Välj storlek för att se lagerstatus i varuhus

Se om expressleverans är tillgängligt

Alltid gratis leverans till våra varuhus

Produktbeskrivning

Coastal Evolves tapering och uppbyggnad gör den utmärkt även för sötvattensfiske, när du vill ha hög linhastighet och långa kast.

Guideline har utvecklat COASTAL EVOLVE för fiske efter havsöring, havsabborre, multe och andra kustnära arter som lever på grunt vatten och kräver långa, exakta kast. Den här linans tapering och uppbyggnad gör den utmärkt även för sötvattensfiske, när du vill ha hög linhastighet och långa kast. Coastal Evolve skiljer sig något från föregångaren, både vad gäller tapering och tjocklek på skjutlinan. Linans tapering har optimerats för att slå bra även när det blåser mycket, och skjutlinan är tunnare för mindre friktion i spöringarna och därmed längre kast. Coatingen är lika bra, minnesfri och slitstark som Coastals linor är kända för. PVC-fri och utan mjukmedel, vilket också gör linan till ett mycket bra miljöval. Linan har dessutom Direct Contact-kärna med endast 5 % töjning, så att du snabbare märker när du får napp, jämfört med fluglinor med vanlig kärna. Levereras med färdiga öglor i båda ändar, för snabba och effektiva tafsbyten.

Klumpvikten i tabellen är på 9,8 meter som är huvuddelen av klumpen och det som krävs för att kasta effektivt och utan ansträngning. Baktaperingen har samme färg som skjutlinan och är en 4 meter lång jämnt avsmalnande del som ger mycket god stabilitet när du vill kasta riktigt långt. När du kastar med Coastal Evolve upplevs den tyngdmässigt som den förra Coastal, men den har mer stabilitet och kraft i överrullningen på grund av en något mer kompakt tapering i främre delen av klumpen. Den här egenskapen är en viktig förbättring för både kastning och presentation i vind med ökad stabilitet och en överrullning som är mycket mindre vindkänslig. Baktapering/handling line var också exkluderad i klumpvikten på första generationens Coastal. Den totala längden är 32 meter.

Slow Intermediate har Ice Green-klump, Fast Intermediate har Sea Green-klump och båda fluglinorna har Sunrise Yellow skjutlina som ger bra kontrast mellan klump och skjutlina så att man enkelt kan se övergången när man kastar.

Slow Intermediate har en sjunkhastighet på 1,25 cm/sekund. Den diskreta färgen och det faktum att linan lägger sig precis under ytan gör detta till en perfekt lina när man fiskar efter skygg fisk på grunt vatten. Linor som bryter vattenytan har också fördelen att de inte påverkas så mycket av vågor. Detta ger en rakare linje mellan dig och flugan, och därmed tidigare kontakt jämfört med en flytlina. Fast Intermediate är perfekt vid havsfiske i sluttningar och branter. Fisken är ofta fokuserad på invevningshastigheten – vissa dagar kan flugorna inte fiskas in tillräckligt fort och då är Fast Intermediate en viktig lina även på grunt vatten. Fast Intermediate har en sjunkhastighet på 3,8 cm/sekund. Flyt gör jobbet på grunt vatten, gärna med långsam invevning eller när fisken nappar precis under vattenytan. Linan slår över distinkt utan att plaska, en viktig egenskap när du fiskar med streamers eller större nymfer i insjöar.

Trots namnet kan Coastal Evolve användas till mer än bara saltvattensfiske. Även insjöfiskare har mycket glädje av den här linan vid nymf- och streamerfiske. Både vid insjö- och havsfiske förekommer det blåsiga förhållanden som ställer krav på fluglinan och kasten. Sådana dagar hittar du ofta fisken på den vindutsatta sidan, och kast i motvind är ett måste. Maten driver in och virvlar upp i strandområdet, och en nymf eller streamer under ytan är ofta rätt val på sådana ställen. Linan sjunker ner under den turbulenta ytan och ger bra kontakt med flugan som presenteras på rätt fiskedjup. På vindstilla dagar har du fördelen att få bort linan från ytan så att du inte skrämmer fisken i onödan.

Övriga detaljer:
- Tunn skjutlina för låg friktion och långa kast
- Uppdaterad tapering med mer massa i den främre delen av klumpen för bättre presentation i vind
- Bra kontrast mellan klump och skjutlina
- Färdiga öglor i båda ändar
- Direct Contact-kärna med endast 5 % töjning
- PVC-fri coating utan miljöfarliga mjukmedel
- Optimal slitstyrka som inte krackelerar

Specifikationer

  • TypFluglina
  • KlassÖvrig
  • TypIntermediate
  • Färdigmonterade öglorJa

Andra har även köpt

Liknande produkter

Recensioner

Denna produkt har inga recensioner, vill du skriva den första?