Lector SF LC Universal 20, terrängcykel, unisex, Vit

24 990:-
ENDAST XXL.SE

Produktbeskrivningarrow down icon

Topputrustad XC-cykel med Superfit-ram av kolfiber. Extremt lätt och styv ram. SRAM GX Eagle, RockShox SID Select-gaffel, höj- och sänkbar sadelstolpe. Vikt 11,9 kg.

Lector SF LC Universal är byggd för riktigt ivriga cyklister och avancerade deltagare i XC-tävlingar. Cykeln är superjusterbar för optimal personlig anpassning, med t.ex. bredd- och höjdjusterbar sadel och excentriskt utformade handtag.

Specifikationer:
- SuperFit kolfiberram
- SRAM GX Eagle 1 x 12 växlar
- Rock Shox SID Select RL Oneloc 100 mm (XS–M) 120 mm (L–XL)
- SRAM Level TL hydrauliska skivbromsar
- Eight Pins hydraulisk höj- och sänkbar sadelstolpe


Här får du allt du behöver för nästa XC-tour, och en ram där kraft möter kontroll. Det här är en fullblods hardtail tävlingscykel med superlätt kolfiberram och komponenter av högsta kvalitet. Utvecklad för de bästa tävlingscyklisterna, med naturligtvis även utmärkt för träning som bidrar till att du blir en av de bästa.

Den lätta kolfiberramen är råstark, råstyv och gör cykeln otroligt snabb. Här går all kraft rakt ner i pedalerna, och responsen från ramen är otroligt direkt och exakt vid minsta rörelse med styret. Alla vibrationer dämpas väl av ramens speciella ”bladfjäderkonstruktion” på den bakre triangeln. Det gör cykeln extremt kapabel OCH bekväm.

Helintegrerad i ramen sitter en höjdjusterbar, hydraulisk sadelstolpe med extremt låg vikt. Därmed går det snabbt och enkelt att justera sadelhöjden efter förhållandena, från styret. Dessutom är själva sadelns bredd justerbar, vilket gör att den kan anpassas efter alla cyklister.

Det erkända SRAM GX Eagle-växelsystemet är utvecklat för den här typen av cyklar, och växlingen, precisionen och slitstyrkan är helt exceptionella. Här får du 1 x 12 växlar med bred och bra utväxling, och cykeln fungerar utmärkt för tävlingar på de högsta nivåerna.

Dämpargaffeln från RockShox är robust som få och har Debon Air-teknologi, vilket innebär mer volym åt båda håll. Det ger bättre dämparkänslighet den första tredjedelen av slaglängden och mindre statisk friktion med upp till 73 %. Dämparen är naturligtvis helt justerbar och har fjärrstyrd låsning från styret. Quick Release-axel gör den enkel att använda. Här får du respons, styrka, användbarhet och vikt i samma paket. Dämparen har 100 eller 120 mm slaglängd, beroende på cykelstorlek.

Med en solid hjuluppsättning från Rodi och starka Maxxis-däck går all din kraft från pedalerna ner i underlaget. Däckmönstret ger suveränt grepp på de allra flesta underlag, med klackar ända ut i kanterna och MaxxSpeed Exo gummiblandning, så både säkerheten och farten är på topp.

SRAM Level TL-bromsarna ger dig fantastiskt bra broms- och stoppkraft, med 180 mm-skiva fram och 160 mm bak. De dubbla stämplarna ger utmärkt modulering och kontroll, oavsett terräng och förhållanden.

Alla komponenter har mycket bra ergonomi, för att undvika utmattning eller för stora påfrestningar. Det här är en toppmodern och 100 % ren och kompetent tävlingscykel med maximal prestanda.

Specifikationer:

HUVUDKOMPONENTER
- Ram: LECTOR LC SuperFit Geometry
- Gaffel: Rock Shox SID Select RL Oneloc 100 mm (XS-M) 120 mm (L-XL
- Hjul: Rodi Wheelset 15 x 110 mm/Rodi Wheelset 12 x 148 mm
- Bromsar: Sram Level TL 2/2 Piston 180 / 160 mm Disc
- Däck: Maxxis Ikon 3C MaxxSpeed Exo 29 x 2.35
- Vikt: Ca 11,9 kg

DRIVNING
- Bakväxel: SRAM GX Eagle 12-S
- Växel: SRAM GX Eagle
- Kassett: SRAM GX 1275 10-50
- Vevparti och vevlager: Truvativ Stylo 6K 32T
- Antal växlar: 1 x 12

COCKPIT
- Sadel: Selle Italia SLR Adjustable
- Sadelstolpe: Eight Pins hydraulic 34.9 mm
- Styre: Ground Fiftyone flat bar Dia. 31.8 mm 700 mm (XS) 720 mm (S) 740 mm (M-L) 760 mm (XL)
- Styrstång: Ground Fiftyone Dia. 31,8 mm

Specifikationerarrow down icon
  • Bromssystem: Hydrauliska Skivbromsar 
  • Hjulstorlek: 29 
  • Rammaterial: Karbon 
  • Gaffel: Dämpargaffel, låsbar 
  • Användare: Herr  Dam  Unisex 
Storleksguidearrow down icon

Ghost storleksguide - Mountainbike

StorlekLängd
XXS135-150 cm
XS145-160 cm
S155-170 cm
M165-180 cm
L175-190 cm
XL185-200 cm
XXL195-210 cm
Tjänsterarrow down icon

XXL CYKELSERVICE

Alla våra XXL varuhus är utrustade med professionella cykelverkstäder, här jobbar utbildad personal med det dem gillar bäst -cyklar. I våra verkstäder kan du få din cykel servad oavsett om den är ny eller gammal.

För att vara säker på att vi ska kunna serva din cykel när du vill är det bäst att bokar tid i någon av våra varuhus den dag som passar dig bäst. Du kan i lugn och ro boka din cykelservice hemma så du slipper stressen! Klicka här och välj det varuhus som passar dig bäst.

LIVSTIDS SERVICEGARANTI*

Följer alltid med utan kostnad vid köp av cykel på XXL. Servicegarantin omfattar yttre kontroll och justering av bromsar, växlar och styrlager, samt en allmän kontroll av cykelns kondition.

Servicegarantin omfattar inte arbetskostnad för utbyte eller reparation av slitagedelar (ram eller komponenter). Justering sker inte om delarna är alltför slitna och behövs bytas ut eller om XXL anser att cykeln är OK.

Cyklarna ska lämnas in rengjorda, för att kunna servas. För kraftigt smutsiga cyklar tillkommer kostnad för cykeltvätt.

Observera att denna garanti inte omfattar motionscyklar samt spinningcyklar.

MONTERING AV TILLBEHÖR

Har du rätt tillbehör för en bekväm och säker cykeltur? Vi har stänkskärmar, pakethållare, väskor och allt som du behöver för att göra din cykel komplett – vi kan också hjälpa till att montera tillbehören på din cykel!

LIVSTIDSGARANTI PÅ RAM OCH GAFFEL*

Vi är så säkra på att våra produkter håller hög kvalitet att vi ger dig livstidsgaranti på ram och gaffel. Garantin gäller dock inte dämpade gafflar, kolfibergafflar eller kolfiberramar.

365 DAGARS BYTESRÄTT*

Har du mot förmodan inte blivit nöjd med cykeln, kan du inom 365 dagar byta till en annan modell. Bytesrätten förutsätter att cykeln inte har blivit skadad eller använd.

TRYGGHETSPAKET

När du köper en cykel i ett XXL varuhus så erbjuder vi dig ett trygghetspaket genom Solid försäkringar. Skulle tjuven vara framme så hjälper Solid försäkringar dig.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis service och 60 dagars nöjd kundgaranti