Lector 2,9 LC U 20, terrängcykel, unisex, Svart

16 990:-
ENDAST XXL.SE

Produktbeskrivningarrow down icon

Extremt styv, lätt terrängcykel med 29-tums hjul, utvecklad för tävlingar. SLX-växel, RockShox dämpargaffel, Shimano hydrauliska skivbromsar. Vikt 12,3 kg.

Lector 2,9 är en fullblods hardtail med lätt kolfiberram och mycket bra komponenter. Utvecklad för tävling, men passar naturligtvis lika bra för träning. Mycket modern design, invändig kabeldragning och vinklade rör med sömlösa övergångar. En mycket snabb och stabil cykel för höga hastigheter i skogen.

Specifikationer:
- Lätt och stark kolfiberram
- Shimano SLX RD-M7100, 1 x 12 växlar
- RockShox Recon RL OneLoc dämpargaffel med 100 mm slaglängd
- Rodi Blackrock hjuluppsättning
- Maxxis Ikon Wire 2,2'' däck


Den lätta kolfiberramen på Lector 2,9 är råstark, råstyv och gör cykeln otroligt snabb. Här går all din kraft rakt ner i pedalerna, och responsen från ramen är otroligt direkt och exakt vid minsta rörelse med styret.

Det erkända Shimano SLX-växelsystemet behöver ingen närmare presentation, men i korta drag är precisionen och slitstyrkan helt exceptionell. Här får du 1 x 12 växlar med bred och bra utväxling, och cykeln fungerar utmärkt som maraton- eller XC-cykel.

Dämpargaffel från RockShox har Motion Control-dämpare och är robust som få. Justerbart lufttryck, fjärrstyrd låsning från styret och Quick Release-axel gör den enkel att använda. Med stål, magnesium och aluminium har RockShox här konstruerat en solid dämpare som levererar både vad gäller styrka, användbarhet och vikt.

Med en solid hjuluppsättning från Rodi och starka Maxxis-däck går all din kraft från pedalerna ner i underlaget. Däckmönstret ger suveränt grepp på i princip alla underlag, med klackar ända ut i kanterna och MaxxSpeed gummiblandning, så både säkerheten och farten är på topp.

Alla komponenter har god ergonomi, för att undvika utmattning eller för stora påfrestningar. Detta är en mycket kompetent cykel för tävlingscyklister och maratonentusiaster, eller för riktigt ambitiösa amatörer.

Specifikationer:

HUVUDKOMPONENTER
- Ram: LECTOR LC
- Gaffel: Rock Shox Recon RL Oneloc 100 mm
- Hjul: Rodi Blackrock 622 x 21 mm 32H
- Bromsar: Shimano BR-MT500 2/2 Piston 180 / 160 mm Disc
- Däck: Maxxis Ikon Wire 29 x 2.2
- Vikt: Ca 12,3 kg

DRIVNING
- Bakväxel: Shimano SLX RD-M7100 12-S
- Växel: Shimano SLX SL-M7100
- Kassett: Shimano SLX CS-M7100 10-51
- Vevparti och vevlager: Shimano FC-MT610 32T
- Antal växlar: 1 x 12

COCKPIT
- Sadel: Fizik Antares R7
- Sadelstolpe: Ground Fiftyone 31,6 mm
- Styre: Ground Fiftyone 740 mm Rise 10 mm Dia. 31,8 mm
- Styrstång: Ground Fiftyone Dia. 31,8 mm

Specifikationerarrow down icon
  • Bromssystem: Hydrauliska Skivbromsar 
  • Hjulstorlek: 29 
  • Rammaterial: Karbon 
  • Gaffel: Dämpargaffel, låsbar 
  • Användare: Vuxen 
Storleksguidearrow down icon

Ghost storleksguide - Mountainbike

StorlekLängd
XXS135-150 cm
XS145-160 cm
S155-170 cm
M165-180 cm
L175-190 cm
XL185-200 cm
XXL195-210 cm
Tjänsterarrow down icon

XXL CYKELSERVICE

Alla våra XXL varuhus är utrustade med professionella cykelverkstäder, här jobbar utbildad personal med det dem gillar bäst -cyklar. I våra verkstäder kan du få din cykel servad oavsett om den är ny eller gammal.

För att vara säker på att vi ska kunna serva din cykel när du vill är det bäst att bokar tid i någon av våra varuhus den dag som passar dig bäst. Du kan i lugn och ro boka din cykelservice hemma så du slipper stressen! Klicka här och välj det varuhus som passar dig bäst.

LIVSTIDS SERVICEGARANTI*

Följer alltid med utan kostnad vid köp av cykel på XXL. Servicegarantin omfattar yttre kontroll och justering av bromsar, växlar och styrlager, samt en allmän kontroll av cykelns kondition.

Servicegarantin omfattar inte arbetskostnad för utbyte eller reparation av slitagedelar (ram eller komponenter). Justering sker inte om delarna är alltför slitna och behövs bytas ut eller om XXL anser att cykeln är OK.

Cyklarna ska lämnas in rengjorda, för att kunna servas. För kraftigt smutsiga cyklar tillkommer kostnad för cykeltvätt.

Observera att denna garanti inte omfattar motionscyklar samt spinningcyklar.

MONTERING AV TILLBEHÖR

Har du rätt tillbehör för en bekväm och säker cykeltur? Vi har stänkskärmar, pakethållare, väskor och allt som du behöver för att göra din cykel komplett – vi kan också hjälpa till att montera tillbehören på din cykel!

LIVSTIDSGARANTI PÅ RAM OCH GAFFEL*

Vi är så säkra på att våra produkter håller hög kvalitet att vi ger dig livstidsgaranti på ram och gaffel. Garantin gäller dock inte dämpade gafflar, kolfibergafflar eller kolfiberramar.

365 DAGARS BYTESRÄTT*

Har du mot förmodan inte blivit nöjd med cykeln, kan du inom 365 dagar byta till en annan modell. Bytesrätten förutsätter att cykeln inte har blivit skadad eller använd.

TRYGGHETSPAKET

När du köper en cykel i ett XXL varuhus så erbjuder vi dig ett trygghetspaket genom Solid försäkringar. Skulle tjuven vara framme så hjälper Solid försäkringar dig.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis service och 60 dagars nöjd kundgaranti