Gratis byte och retur*

Vi har 365 dagars öppet köp i butik och online

*Gratis retur erbjuds endast medlemmar i XXL-reward. Som medlem har du tre kostnadsfria returer per 12 månader. Det är alltid gratis att returnera i våra varuhus, men undantag från varor som inte kan returneras eller har särksilda returregler.

Meddela gärna vår Kundservice@xxl.se om du mottagit en vara i annat skick än förväntat. Om varan hanterats i större omfattning än vad som anses nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion innan varan returneras kan XXL Sport & Vildmark utkräva en ersättning för varans värdeminskning i enlighet med 2 kap. 15§ DAL

Varor köpta i varuhus går endast att returnera/byta i varuhus.

För alla returer eller reklamationer; kunder som beställer från xxl.se måste befinna sig i Sverige för att kunna använda leveransalternativ. Om du befinner dig utanför Sverige måste alla returer och reklamationer hanteras genom att besöka ett av våra varuhus i Sverige.

BESTÄLLNINGAR FRÅN XXL.SE

Retur och byten av varor du beställt på XXL.se kan göras genom att skicka tillbaka varan/varorna till oss alternativt genom att besöka ett av våra varuhus.

RETUR I VARUHUS

Du är varmt välkommen in till ett av våra svenska XXL-varuhus för retur och byte av varor köpta både online och i fysiskt varuhus, där vår personal hjälper dig på plats. För detta behöver du medta giltigt köpbevis (exempelvis orderbekräftelse, kvitto eller faktura).

Varor köpta i våra varuhus går endast att returnera och byta i varuhus. Vid retur eller byte ska varan vara oanvänd och i obruten eventuell förpackning med etiketter.

POSTA RETUREN TILL VÅRT LAGER

*Det är alltid gratis att returnera varor i våra varuhus. Som medlem i XXL Reward får du även tre kostnadsfria returer online per 12 månader.

XXL står för returfrakten* om du ångrat ditt köp, fraktsedeln hittar du på «mina sidor» på vår hemsida. Obs! Detta gäller endast för varor köpta på XXL.se

Följ dessa steg;

1. Logga in på din profil, om du inte har ett konto kan du registrera din retur anonymt här

2. Markera «Retur» på den order du önskar returnera/byta

3. Välj varan du önskar returnera och hoppa till steg 5 om du vill returnera alternativt följ steg 4 och du önskar byta varans utförande.

4. Om du önskar göra ett byte välj varan du vill byta till i samma steg och tryck på «Lägg till», slutför sedan det nya köpet som blir separat från den ursprungliga ordern.

5. Du kommer snart att motta ett mejl från Bring med QR-kod och instruktioner (om du inte hittar mailet, dubbelkolla skräppost/spam).

6. Ta med dig returpaketet och din mobiltelefon med QR-koden till ditt närmaste Bring-ombud.
Hos Bring skriver du ut en adresslapp genom att scanna QR-koden, applicera sedan lappen på paketet för returnering.

7. Spara kvittot från ombudet för att kunna spåra din retursändning.

Hur du packar returen:

Det går bra att skicka tillbaka varan i samma emballage (box eller påse) som vi skickade den i. Om du kastat detta är du som kund ansvarig att införskaffa ett nytt sådant. Se till att packa varorna på ett sådant sätt så att de inte kan ta skada under frakten.

RETUR AV TUNGA KOLLIN SOM SKICKATS MED POSTNORDS HEMLEVERANS

Packa ihop varan på ett säkert sätt så att den inte tar skada under transporten. Kontakta sedan kundservice med ditt ordernummer för att bli tilldelad en fraktsedel att fästa på emballaget.

Packa ihop varan på ett säkert sätt så att den inte tar skada under transporten. Kontakta sedan kundservice med ditt ordernummer för att bli tilldelad en fraktsedel att fästa på emballaget. Därefter kontaktar Bring dig för bokning av upphämtning, vanligtvis inom 1-3 dagar.

ÅTERBETALNING

Vi uppskattar att det tar mellan 5-14 arbetsdagar från det att du skickat din retur till att din retur hanterats och blivit återbetalad.

Samtliga returer återbetalas till samma konto som köpet ursprungligen gjordes med. Normalt tar detta 2-7 arbetsdagar.

Walley: Har du gjort en retur kan du enkelt förlänga betaltiden för din faktura på My Walley eller i Walley-appen. Om du inte returnerade alla varor kan du betala för de varor du valt att behålla samt eventuella returavgifter till samma betaluppgifter. Kontakta Walleys kundservice om returen gäller en delbetalning eller om din retur tar lång tid så hjälper dom dig.

https://www.walley.se/kundservice/


Klarna: Om du ännu inte betalat för din order rekommenderar vi att registrera den som returnerad genom att logga in på https://www.klarna.com/se/ eller via Klarnas app för att undvika att fakturan förfaller.


ÅNGERRÄTT

Enligt distansavtalslagen har du rätt till att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har mottagit din beställning.

Om varan hanterats i större omfattning än vad som anses nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, kan XXL Sport & Vildmark utkräva en ersättning för varans värdeminskning.

365 DAGARS ÖPPET KÖP

För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp hos XXL Sport & Vildmark erbjuder vi även öppet köp i 365 dagars till dig som konsument från det datum att du har lagt till beställning. För att nyttja den utökade ångerrätten (dag 15-365) behöver varan vara oanvänd och i originalförpackning.

Du behöver meddela oss för att nyttja ångerrätten, vi rekommenderar att detta görs till kundservice@xxl.se

Du kan också utöva din ångerrätt genom att fylla i och skicka Konsumentverkets ångerblankett till XXL Sport & Vildmark. Blanketten http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett.

Blanketten skickas sedan till följande adress:

XXL Sport & Vildmark AB

Pilängsgatan 9

705 94 Örebro

*Vi tillämpar följande undantag från ångerrätten (2 kap. 11 § DAL):

- Ångerrätten gäller ej för ammunition eller licenspliktiga vapen.

- Ångerrätten gäller ej för varor som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel, exempelvis monterade skidor, rullskidor, värmeformade pjäxor och varor med tryckta nummer eller logos.

- Ångerrätten gäller ej varor som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen har brutits av konsumenten, exempelvis bad- och underkläder.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!