Byte och Retur

VI HAR 365 DAGARS ÖPPET KÖP I BUTIK OCH ONLINE*

Varan du returnerar ska vara i sin orginalförpackning och i samma skick som du mottog den i för att godkännas. Meddela gärna vår Kundservice@xxl.se om du mottagit en vara i annat skick än förväntat.

Varor köpta i varuhus går endast att returnera/byta i varuhus.

BESTÄLLNINGAR FRÅN XXL.SE

Retur och byten av varor du beställt på XXL.se kan göras genom att posta tillbaka varan/varorna till oss alternativt genom att besöka ett av våra varuhus.

RETUR I VARUHUS

Du är varmt välkommen in till ett av våra svenska XXL-varuhus för retur och byte av varor köpta både online och i fysiskt varuhus, där vår personal hjälper dig på plats. För detta behöver du medta giltigt köpbevis (exempelvis orderbekräftelse, kvitto eller faktura)

POSTA RETUREN TILL VÅRT LAGER

XXL står för returfrakten om du ångrat ditt köp, fraktsedeln hittar du på «mina sidor» på vår hemsida. Obs! Detta gäller endast för varor köpta på XXL.se

Följ dessa steg;

1. Logga in på din profil, om du inte har ett konto kan du registrera din retur anonymt här

2. Markera «Retur» på den order du önskar returnera/byta

3. Välj varan du önskar returnera och hoppa till steg 5 om du vill returnera alternativt följ steg 4 och du önskar byta varans utförande.

4. Om du önskar göra ett byte välj varan du vill byta till i samma steg och tryck på «Lägg till», slutför sedan det nya köpet som blir separat från den ursprungliga ordern.

5. Skriv ut fraktsedeln (PDF).

6. Fäst fraktsedeln på paketet som ska returneras och lämna in det på ett Postombud (PostNord). Om du ska returnera fler än ett paket behöver du skapa en retursedel per paket.

7. Spara kvittot från ombudet för att kunna spåra din retursändning.

Hur du packar returen:

Det går bra att skicka tillbaka varan i samma emballage (box eller påse) som vi skickade den i. Om du kastat detta är du som kund ansvarig att införskaffa ett nytt sådant. Se till att packa varorna på ett sådant sätt så att de inte kan ta skada under frakten.

RETUR AV TUNGA KOLLIN SOM SKICKATS MED POSTNORDS HEMLEVERANS

Packa ihop varan på ett säkert sätt så att den inte tar skada under transporten. Kontakta sedan kundservice med ditt ordernummer för att bli tilldelad en fraktsedel att fästa på emballaget.

Du bokar sedan upphämtning hos Postnord på telefonnummer: 0771 33 33 10. Uppge fraktsedelns kollinummer som är textad i streckkoden på sedeln.

ÅTERBETALNING

Vi uppskattar att det tar mellan 5-14 arbetsdagar från det att du skickat din retur till att din retur hanterats och blivit återbetalad.

Samtliga returer återbetalas till samma konto som köpet ursprungligen gjordes med. Normalt tar detta 3-7 arbetsdagar.

Tänk på! Om du ännu inte betalat för din order rekommenderar vi att registrera den som returnerad genom att logga in på https://www.klarna.com/se/ eller via Klarnas app för att undvika att fakturan förfaller.

* Öppet köp gäller ej på: licenspliktiga varor eller varor som blivit personligt anpassade efter beställning (exempelvis: monterade skidor, rullskidor och förädlade varor så som värmeformade pjäxor) eller bad-och underkläder med bruten plombering.

ÅNGERRÄTT

Vi tillämpar 14 dagars lagstagdad ångerrätt (DAL (2005:59)

Det innebär att om du önskar ångra ett köp från XXL.se kan du åberopa denna lag. Ångerrätten påbörjas den dag du mottagit din vara och är giltig i 14 dagar framåt.

Om varan hanterats i större omfattning än vad som anses nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, kan XXL Sport & Vildmark utkräva en ersättning för varans värdeminskning.

Du behöver meddela oss för att nyttja ångerrätten, vi rekommenderar att detta görs till kundservice@xxl.se

Du kan också utöva din ångerrätt genom att fylla i och skicka Konsumentverkets ångerblankett till XXL Sport & Vildmark. Blanketten http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett.

Blanketten skickas sedan till följande adress:

XXL Sport & Vildmark AB

Pilängsgatan 9

705 94 Örebro

Vi tillämpar följande undantag från ångerrätten (2 kap. 11 § DAL):

- Ångerrätten gäller ej för ammunition eller licenspliktiga vapen

- Ångerrätten gäller ej för varor som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel, exempelvis monterade skidor, rullskidor och värmeformade pjäxor.

- Ångerrätten gäller ej varor som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen har brutits av konsumenten, exempelvis bad- och underkläder.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti