Apex Supreme 4.0, squashracket, STD

1 099:-

Apex Supreme 4.0, squashracket, STD

1 099:-

Produktbeskrivningarrow down icon
Enkel och lätt squashracket som passar motionärer, juniorspelare och tävlingsspelare. Racketen har AeroSkin och PowerRidge-teknologi.

Apex Supreme är full av tekniska detaljer som ger mindre luftmotstånd och bra kontroll i slagen. AeroSkin gör att det blir mindre turbulens i luften och minskar motståndet. Detta ger spelaren en snabbare sving och högre fart.

Power Ridge är en förstärkning i halsen som ger ökad styvhet och stabilitet. Ger bra fart och kontroll.

Detta är en allsidig racket som kan användas av de flesta spelare.

Specifikationer:
- Strängmönster: 16 x 19
- Material: Grafit
- Balans: Head Light
- Huvudstorlek: 525 cm2
- Vikt (utan strängar): ca 125 g
- Teknologi: AeroSkin, Power Ridge
Storleksguidearrow down icon

Dunlop Guide Squashracketar

Att välja rätt squashracket kan vara svårt, vikt, styvhet och balans är tre viktiga parametrar som påverkar en squashrackets egenskaper och därmed dess målgrupp.

Vikt

Vikten på en squashracket ligger i intervallet 115-170 gram på de flesta modeller. En dyrare racket är oftast lättare då det krävs mer avancerat material för att kunna tillverka de. Squashracketar som väger 150-170 gram är därmed oftast lite billigare. En lättare racket erbjuder mer känsla, flexibilitet och manövrerbarhet och vänder sig till duktiga spelare som kan generera farten i slagen själva. Motionärer kan ofta uppfatta lätta racketar som ostabila, det är därför en fördel för en ny spelare att välja en tyngre racket som kommer att hjälpa till med farten i spelet.

Styvhet

Styvheten på racketen påverkar dess målgrupp. En styvare racket passar oftast duktiga spelare både när det gäller kontroll och fart i spelet. Duktiga spelare kan oftast generera behövlig fart själva i svingen och får med en styv racket den stabilitet och spelkänsla man efterfrågar. Det är lättare att kontrollera en mjukare racket vilket gör att denna typ av racket oftast passar motionärer.

Balans

Förutom racketens vikt påverkar balansen dess spelegenskaper. Det finns tre indelningar vad gäller balans; Head Heavy (framtungt), Head Light (lätt i rackethuvudet – den mesta vikten i nedre delen av racketen) samt Even balance där vikten är jämn över racketen. Ett squashracket som är framtungt ger en bättre fart i bollen vilket är perfekt för hårt slående spelare. Ifall att man är en spelare som prioriterar en flexibel racket för snabbt spel är det ett bättre val att köpa en racket med en lägre balans (Even balance/Head Light).

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.