XXL Reward | -25% på alla kläder & skor* Shoppa här

Annonserad vara
-14%
Annonserad vara
-14%

AMS ZERO99 C:68X SLX 29 23, heldämpad mountainbike, unisex, Flerfärgad

62 999:-

72 990:-

Ord.pris

XXL Reward | -25% på alla kläder & skor*

Shoppa här
Höstens storsäljare till extra låga priser
*Kampanjen gäller i samtliga varuhus och på xxl.se t.o.m. 5/10 eller så långt lagret räcker och kan ej kombineras med andra erbjudanden.
Produktbeskrivningarrow down icon

Lätt, snabb och bekväm mountainbike för äventyrliga cyklister. Kolfiberkonstruktion. RockShox-fjädringssystem. Hydrauliska skivbromsar från Magura. SRAM GX Eagle AXS™ 12-speed växelgrupp. Newmen Advanced SL-hjulset. Schwalbe Racing-däck. Vikt: 10,1 kg.

CUBE AMS ZERO99 SLX 29 har en optimal blandning av komfort, prestanda och hastighet. Ramen är tillverkad av förstklassig kolfiber och väger in på oöverträffade 1600 gram. Perfekt för äventyrliga terrängcyklister som gillar att tänja på sina gränser på stigar och tuffa banor i skogen. Med noga utvalda komponenter har du allt du behöver för att åka längre, hårdare och snabbare.

Höjdpunkter:
- Lätt och robust kolfiberram byggd med Advanced Twin Mold-teknik
- Newmen Advanced SL-fälgar med breda Schwalbe-däck som ger bra grepp
- Heldämpad fjädring från kvalitetsleverantören RockShox
- Kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Magura
- SRAM 12-speed växelgrupp

Korta kedjestag med mycket utrymme för 2,25-tums däck gör att bakhjulet sticker in under cyklisten för effektiv kraftöverföring. Smala rör bidrar till att göra cyklingen bekväm, snarare än hård. Vinkeljusteringsinsatser gör att man kan finjustera huvudvinkeln, så att du kan ställa in cykeln precis som du vill ha den. Lite planare för mer stabilitet eller lite brantare för bättre smidighet.

Med 100 mm slaglängd fram och bak, samt en geometri som är anpassad för smidighet och tempo, har du allt du behöver för att flyga fram längs komplicerade skogsstigar.

Fjädringskinematik är avgörande för cykelns prestanda. CUBE använder FSP 4-Link för alla heldämpade cyklar, med en kedjestagspivot och fyrarmsfjädringsdesign. Det är en beprövad metod för att skapa aktiv bakhjulsvandring oberoende av pedal- eller bromskrafter.

Liksom alla CUBE-ramar handlar AMS ZERO99 om att ge bästa prestanda vid lägsta möjliga vikt. Med CUBEs Advanced Twin Mold-process används två tillverkade formar för C:62®-, C:68®- och C:68X®-kolfiberramarna. Den första formen används för att säkerställa korrekt konfiguration. Den andra, inre, formen håller varje fiber exakt där den ska vara medan ramen härdar. Resultatet är en betydligt lättare, starkare ram, med en fibertäthet anpassad till den förväntade belastningen vid specifika punkter.

Kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Magura kombineras med Schwalbe Racing-däck, vilket bidrar till att hålla dig säker i alla typer av väder och terräng. Den är utrustad med SRAMs precisa 12-stegsväxel för omedelbar acceleration och exakt växling. Det är enkelt att byta ut växelreglage tack vare den innovativa Universal Derailleur Hanger. Med en design som ger lite utrymme för svängning för att förhindra kedjestopp, förbättrar den växelprestandan och fungerar med alla drivlinor.

AMS ZERO99 SLX är perfekt för MTB-cyklister som vill ha en snabb och robust cykel för terrängcykling och krävande downhill-spår.

Specifikationer:
- Användning: Terräng, MTB, stigar och skog
- Användare: Unisex

HUVUDKOMPONENTER
- Ram: C:68X® Monocoque Advanced Twin Mold Technology, FSP 4-Link, Boost 148 UDH™
- Gaffel: RockShox SID SL Ultimate, Tapered, 15x110mm, 100mm, TwistLoc
- Bakre stötdämpare: RockShox SID Luxe Ultimate RLR, 190x40mm, TwistLoc
- Fälgar: Newmen Advanced SL X.A.30 Carbon, 28/28 Spokes, 15x110mm/12x148mm, Tubeless Ready
- Bromsar: Magura MT8 SL, Hydr. Disc Brake (180/160)
- Däck, fram: Schwalbe Racing Ray, Super Race, Addix Speed, Kevlar, 2.25
- Däck, bak: Schwalbe Racing Ralph, Super Race, Addix Speed, Kevlar, 2.25
- Sadel: Natural Fit Nuance SLT Carbon
- Sadelstolpe: Newmen Advanced, Carbon, 30.9mm
- Vikt: 10,1 kg

DRIVLINA
- Antal växlar: 12
- Bakväxel: Sram GX Eagle AXS™, 12-Speed
- Växelreglage: Sram GX Eagle AXS™ Controller
- Vevparti/vevlager: Sram GX Eagle™ Carbon, 32T
- Kejda: Sram SX Eagle™

COCKPIT
- Styre: Newmen Advanced 318.0, Carbon, 740mm
- Styrstam: Newmen Evolution SL 318.2, 31.8mm
- Handtag: RockShox TwistLoc w/ fixed right grip
- Headset: ACROS Integrated, Top 1 1/8"", Bottom 1 1/2"", Fiber Inserts for Angle Adjustment

Specifikationerarrow down icon
  • Cykeltyp:  Heldämpad
  • Bromstyp:  Hydraulisk skivbroms
  • Material ram:  Kolfiber
  • Ramstorlek:  M, L, XL
  • Slaglängd fram (mm):  100 mm
  • Växeltillverkare:  SRAM
  • Slaglängd bak (mm):  100 mm
  • Hjulstorlek:  29"
Tjänsterarrow down icon

XXL CYKELSERVICE

Alla våra XXL varuhus är utrustade med professionella cykelverkstäder, här jobbar utbildad personal med det dem gillar bäst -cyklar. I våra verkstäder kan du få din cykel servad oavsett om den är ny eller gammal.

För att vara säker på att vi ska kunna serva din cykel när du vill är det bäst att bokar tid i någon av våra varuhus den dag som passar dig bäst. Du kan i lugn och ro boka din cykelservice hemma så du slipper stressen! Klicka här och välj det varuhus som passar dig bäst.

MONTERING AV TILLBEHÖR

Har du rätt tillbehör för en bekväm och säker cykeltur? Vi har stänkskärmar, pakethållare, väskor och allt som du behöver för att göra din cykel komplett – vi kan också hjälpa till att montera tillbehören på din cykel!

LIVSTIDSGARANTI PÅ RAM OCH GAFFEL*

Vi är så säkra på att våra produkter håller hög kvalitet att vi ger dig livstidsgaranti på ram och gaffel. Garantin gäller dock inte dämpade gafflar, kolfibergafflar eller kolfiberramar.

TRYGGHETSPAKET

När du köper en cykel i ett XXL varuhus så erbjuder vi dig ett trygghetspaket genom Solid försäkringar. Skulle tjuven vara framme så hjälper Solid försäkringar dig.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti