King Mim RH, wedge höger, STL STF

1 399:-

King Mim RH, wedge höger, STL STF

1 399:-

Produktbeskrivningarrow down icon
Högkvalitativ wedge från Cobra, den första golfklubban tillverkad med MIM-teknologi. Denna klubba är tillverkad för högerspelare.

MIM står för Metal Injection Molding, ger en tillverkningprocess som gör denna wedge extremt exakt både i form, tjocklek och skåror för känsla, kontroll och spelbarhet.

Specifikationer:
- Skaft: KBS HI-REV 2.0 stål
- Grepp: Golf Pride Tour Velvet (connect)
- Teknologi: MIM (Metal Injection Molding)
- För högerspelare
Specifikationerarrow down icon
  • Golfklubbor: Wedges 
  • Fattning: Höger 
  • Användare: Unisex 
Storleksguidearrow down icon

GOLFKLUBBOR

Under en golfrunda är det tillåtet att ha med sig 14 golfklubbor. Klubborna är indelade i olika kategorier: Drivers, Träklubbor, Hybrider, Järnklubbor, Wedgar och Putter.

Driver är en klubba som endast används vid utslag från tee, den kännetecknas av ett mycket stort klubbhuvud. Det är den mest svårspelade klubban, men också den som går längst när man lär sig hantera den.

Träklubbor är numera normalt sett inte gjorda av trä längre, utan av titan eller metall. De är ämnade för långa slag, till exempel som ett alternativ till Driver vid utslag eller vid långa fairwayslag.

Hybridklubbor är en relativt ny typ av klubba. Det är en kombinerad trä- och järnklubba som har till stor del har ersatt de långa järnklubborna. Fördelen är att de har en jämnare träffbild, samt går längre än järnklubbor. 

Järnklubbor används framförallt vid medellånga slag, samt kortare inspel till green. De är indelade efter längden de går i långa järn (1-3, numera ofta ersatta av hybridklubbor), mellanjärn (4-6) och korta järn (7-9). Vinkeln ligger mellan 16 och 45 grader (loft).

Wedgar är också järnklubbor, men med ett loft som är högre än 45 grader. De används vid närspel runt greenen. Bollen går inte långt, men väldigt högt. Klubbor som ingår i denna kategori är pitching wedge, gap wedge, sand wedge och lob wedge, där sandklubban främst är avsedd för spel från bunkern.

Putter är en klubba som i stort sett uteslutande används på greenen. Den finns i många olika varianter, med olika typer av skaft och klubbhuvuden. Väldigt personlig klubba, där man ofta får känna sig fram för att hitta en som passar.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.