Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider /

Bra att veta om barnskor

barnskorfxgfsfgn.jpg


Barn är vanligtvis väldigt aktiva och under en dag tar de mellan 10 000-20 000 steg på både hårda och mjuka underlag.

Då är det viktigt att ha rätt skor från början så att barnet tar stegen på rätt sätt, får en bra balans och undviker smärta och störning som kan uppstå vid ett senare tillfälle.
 

Passform
En sko ska sitta bra och vara bekväm, men det är inte lätt om barnet är så litet att det inte kan uttrycka sig och berätta om det är bekvämt eller inte.


Skon måste både ha rätt längd och bredd för att ge rätt passform, pojkar har oftast lite bredare fötter än tjejer. En gyllene regel är att köpa skor som passar formen på foten - breda skor till en bred fot och smala skor till en smal fot. 

12 millimeter
När det gäller längden köper många föräldrar förstora skor. Man kan tro att barnet kommer att få något att växa i, men för mycket utrymme i skon är obehagligt att gå med, samtidigt som det ger dålig stabilitet.

Skostorlekarna varierar från varumärke till varumärke, så sko kan snabbt bli för liten eller för stor utan att försöka först. 12 millimeter mellan stortån och insidan är optimal. Då har barnet tillräckligt med utrymme att växa i utan att skon känns obekväma, då finns det även tillräckligt med utrymme om fötterna blir varma och svullnar lite.

Gör det till en vana att kontrollera ditt barns skor varannan månad. Barnens fötter har ingen stadig tillväxt och under vår- och sommarmånaderna kan de växa snabbare. Under ett år kan fötterna hos ett litet barn växa mellan 15-18 millimeter. En bra investering är att ha en mätsticka hemma så att du kan mäta både barnets fötter men även innermåttet på skon.

 

mätsticka.jpg


Viktigt med stöd och flexibilitet
Barnens fötter utvecklas ständigt och de minsta barnen har mycket brosk i sina föttern, musklerna är inte tillräckligt starka muskler för att hålla fötterna raka och därför är det viktigt med bra stöd från skorna, framförallt till de minsta fötterna. För att ge ordentligt stöd åt ditt barns fötter, kontrollera att hälen sitter fast och inte glappar - det här är särskilt viktigt i sneakers.

Skosulan ska kunna vridas med visst motstånd, och tillräckligt flexibel för att kunna böjas från häl till tå. En lagom mjuk sko är viktig för att barnet ska kunna röra sig fritt och springa och klättra utan hinder.

 

Guider
Toppen på sidan