Revenge Carbon, padelracket, black / blue

1 649:-

Revenge Carbon, padelracket, black / blue

1 649:-

Produktbeskrivningarrow down icon
Ny padelmodell för 2019, suverän för dig som söker en suverän blandning av fart och kontroll. Tillverkad av kolfiber och har neutral balans.

Den nya Hole Pattern System-teknologin ger spelaren helt nya möjligheter ute på banan. Efter noga analyser har Babolat placerat hålen i racket där de ger allra mest effekt och bäst följer bollbanan. Hålen är koncentrerade runt sweetspot för att ge optimal fart och precision samt ge mer grepp på bollen.

Både ramen och träffytan är tillverkad i 100 % kolfiber vilket ger ett mycket responsivt racket där spelaren får en perfekt kontakt med bollen samt en explosiv fart i slagen.

Halsen på racket är förstärkt med Dynamic Stability System där Tungsten har blandats ner i strukturen för en utökad stabilitet och kontroll.

Träffytan har ett räfflat 3D-mönster för att ge mer grepp på bollen och utökad spinn.

Med en droppformad racket får spelaren ett mångsidigt racket som erbjuder både fart och kontroll. Revenge Carbon passar därmed spelaren som har en blandad spelstil med både offensivt och defensivt spel.

Levereras med heltäckande fodral.

Specifikationer:
- Grepp: Standard
- Form: Droppformad
- Vikt: 365 gram
- Balans: Neutral
- Material: Kolfiber

Övriga detaljer:
- Suverän kombination av fart och kontroll
- Droppformad design
- Räfflad yta för spinn
- Explosiv fart
Storleksguidearrow down icon

Babolat Guide Padelracketar

ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV RACKET:

För dig som nybörjare är det viktigt att hitta en Racket med stor Sweet-spot, denna kommer att vara mer förlåtande och göra spelet lättare och roligare att komma igång med. För dig som har hittat din spelstil så finns det racketar som har egenskaper som går på kontroll, hastighet och känsla. En hårdare racket är lättare att kontrollera för den som slår hårdare, medans en mjukare racket hjälper till med att få upp farten på bollen.

Padelracketens huvudform

Padelracketar delas in i tre olika former: Diamantformade, Runda och Droppformade

Diamantformade padelracketar har som oftast en högre balanspunkt och de är därmed mer framtunga. Detta ger mer fart i slagen men lite sämre kontroll i spelet. Denna typ av racket passar därför till lite mer avancerade spelare.

Padelracketar med rund form har ofta en balans i mitten på racketen eller närmare handtaget och ger mer kontroll men lite mindre speed. Dessa racketar har också större sweetspot och en racket med rund form är ett bra val för nybörjare och motionärer.

Padelracketar med droppformat rackethuvud ser, som namnet säger, ut som en droppe och är därför lite mindre platta på toppen jämfört med ett diamantformad rackethuvud. Man kan lite enkelt säga att detta är en kombination/hybrid av varianterna ovan. Racketar med droppformat rackethuvud passar ofta både lite mer avancerade motionärer och tävlingsspelare.

Vikt

Idag är vikten på padelracketar oftast mellan 355 och 395 gram. Det kan tyckas vara en liten differens men 40 gram gör stor skillnad. En lätt racket kan man säga väger max 375 gram. Ofta passar lite lättare racketar för nybörjare och motionärer där man kan gå upp på en tyngre racket när spelstyrkan utvecklas. Damer och juniorer har också generellt lätta racketar överlag.

Tjocklek

Padelracketarna är i stort sett uteslutande 36 eller 38 mm där 38 mm är det absolut vanligaste. En tunnare racket är oftast lite mer lättsvingad och lättspelad. Racketar som är 38 mm ger generellt mer fart.

Sammanfattningsvis

Är du en nybörjare kan det vara en fördel med en rundformad padelracket med lite lägre vikt. Ju bättre du blir desto mer troligt är det att du vill ha en tyngre padelracket med en annan huvudform och också en racket med 38 mm bredd.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.