Pure Drive, tennisracket, Blå

1 595:-

Pure Drive, tennisracket, Blå

1 595:-

Produktbeskrivningarrow down icon
Pure Drive är ett av det mest mångsidiga racketarna som finns, med sin unika kombination av fart, kontroll och spinn. Både för tävlingsspelare och motionär.
 
I denna uppdaterade version behåller Pure Drive samma vikt och balans som sin föregångare. Den största uppdateringen är istället det förändrade strängningsmönstret som optimerats med FSI Power Technology. Ett bredare avstånd mellan strängarna samt diamantformade hål för strängarna ger en utökad sweetspot med tillgång till mer fart och känsla. De längsgående senorna är något längre än tidigare för att ytterligare ge en större sweetspot och minimera felträffarna.
 
År 2006 introducerade Babolat Cortex, ett dämpningssystem placerat ovanför handtaget på racket. Tillsammans med specialistföretaget SMAC, experter inom produktion av material med vibrationsdämpande effekt, har Babolat nu utvecklat nya Pure Cortex Feel. I halsen på racket är viskoelastiskt gummi invävt i grafiten som aktivt dämpar vibrationerna i racket och istället levererar en perfekt känsla vid bollträff. 
 
Med Pure Drive får du ett racket som ger både fart, kontroll och spinn, allt förpackat i en design som är framtagen för att verkligen synas ute på banan. 

Specifikationer:
- Grepp 1-4
- Storlek: 27 tum
- Material: Grafit
- Strängningsmönster: 16x19
- Strängar: Babolat SpiralTek
- Huvudstorlek: 100 sq.inch
- Balans: 320 mm
- Vikt: 300 gram

Övriga detaljer:
- Både för tävlingsspelare och motionär
- Perfekt fart och känsla
Specifikationerarrow down icon
  • Användare: Vuxen 
Storleksguidearrow down icon

Babolat Guide Tennisracketar

Junior

StorlekÅlderKroppslängd
215 - 6100 - 115
237 - 8115 - 127
259 - 10127 - 140
2610 - 12140 - 150

Senior

StorlekPassar
1Dam - Små
2Dam - Normal, Herr - Små
3Dam - Stora, Herr - Normal
4Herr - Stora

VÄLJ RÄTT TENNISRACKET

Idag finns det en mängd modeller och varumärken att välja bland, detta kan göra det svårt att välja vilken tennisracket som passar just dig. Här har vi sammanställt de viktigaste faktorerna som man bör ha i åtanke innan man gör sitt val av tennisracket.

Det är smart att välja en racket som passar din spelstil samt spelnivå. Detta kan låta självklart men tyvärr så köper allt för många en racket som är för avancerad för nivån som de befinner sig på. För att få en större förståelse för vad det innebär så redogör vi nedan för vad racketens rambredd, strängningsmönster, träffyta, vikt samt greppstorlek gör för dess egenskaper.

Vilken rambredd passar bäst?

Rambredd, eller ramprofil som det ofta benämns, har stor påverkan på tennisracketens spelegenskaper. En smal rambredd betyder att racketen är kontrollorienterad och att den har en mindre sweetspot. Dessa modeller passar mer erfarna spelare som genererar mycket speed i sin sving och som har en riktigt bra bollträff. Då kontroll och speed är två motpoler så genererar dessa typer av tennisracketar begränsad fart av sig själva. En smal ramprofil har ofta en större flexibilitet, vilket gör att racketen inte svarar lika snabbt vid bollträffen. Med detta sagt betyder det att en tennisracket men tjockare ramprofil erbjuder mer access till fart och gör att spelaren inte behöver generera farten själv. Denna typ av tennisracketar har också en större sweetspot och är mer lättspelade vilket passar motionären bättre.

Strängning

När det gäller strängningsmönster så ger en tätare strängning av tennisracketen mer kontroll i slagen vilket gör att detta allt som oftast används till racketar med smalare rambredd. Ett glesare strängningsmönster ger en tennisracket som lättare genererar hög hastighet på bollen vid tillslaget. Självklart kan man laborera med dessa egenskaper och ge en racket med smal rambredd ett glesare strängningsmönster. Racketens strängningsmönster går ej att ändra på vid omsträngning. Vanliga mönster är ex. 16x19 och 18x20.

Träffytan

Storleken på rackethuvudet (träffyta) är idag oftast mellan 95-105 sq. inch där de tennisracketar med mindre träffyta oftast också har en mindre sweetspot (den del av träffytan som ger en ren bollträff) detta gör att de blir mer svårspelade. Däremot om du har en perfekt bollträff på denna typ av racketar så får du mer ut av slagen. Det är lämpligt att du gör en avvägning efter vilken spelförmåga du besitter samt väga in tennisracketens övriga egenskaper vid val av vilken typ av träffyta som passar just dig bäst.

Vikt

En Tennisackets vikt brukar ligga mellan 275 – 325 gram där utvecklingen gjort att tennisracketarna idag är lättare och mer lättmanövrerade än tidigare utan att det har tagits bort för mycket av spel & fartegenskaperna. En tyngre tennisracket upplevs oftast stabilare och tryggare vid bollträffen.

Greppstorlek

Vanligtvis så använder herrspelare generellt grepp 3 (4 3/8) samt att damspelare använder grepp 2 (4 1/4). Detta är dock endast en fingervisning och varje spelare skall utgå från sin spelstil, handstorlek etc. Fel val när det gäller greppstorlek påverkar inte bara ditt spel utan kan också leda till s.k. tennisarmbåge.

EXEMPEL PÅ:

Kontrollorienterade tennisracketar

  • Babolat Pure Strike 16x19 Project One7

Fartorienterade tennisracketar

  • Babolat Pure Drive
  • Babolat Boost Drive

Allroundracketar fart/kontroll

  • Babolat Pure Aero

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.