Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Kinesio Tex

Den började så sakta att synas under OS i Peking. Kinesio Tex producerar den färgglada tapen som många  idrottsmän har fäst  på olika ställen på kroppen.
Kända fotbollsspelare har också hoppat på vågen. När Italiens Mario Balotelli tog av sig skjortan för att fira 2-0 målet i semifinalen mot Tyskland i fotbolls-EM i Polen och Ukraina, kunde man se  tre stora tejpbitar som var fästade  vertikalt på superstjärnans rygg.  
Tejpen  är tillverkad av bomull (latexfri och allergivänlig), och till skillnad från andra sportstaper är kinesiotapen elastisk, så att utövaren kan röra lederna och kroppsdelarna fritt. Den är vattentät och låter huden andas.
Ingen  ny uppfinning
Tekniken (Kinesio Taping metod) för hur tejen skall  användas blev  "uppfunnen" av den japanska kiropraktoren och akupunktören Dr Kenzo Kase i 1979, detta  efter många års forskning och tester. 
Japanska sumobrottare var de första att använda tejpen, men det är  först på senare år metoden verkligen har tagit fart bland västerländska idrottare - med hjälp av det faktum att stjärnor som Serena Williams och David Beckham har setts med färgglada tejpbitar.
Genom sina egna ideer, utvecklade Kase en teknik för att hitta en alternativ metod för behandling av smärta utan att ta till droger och kirurgi. Sedan 1982 har Kase publicerat cirka 20 böcker om  denna metoden.
Hur fungerar det?
Teorin bakom varför metoden skall ha så bra effekt (förutom  att ge stöd på samma sätt som andra typer av sportstejp), är att det elastiska bandet drar i det yttersta lagret av huden, så att det finns mer utrymme mellan huden och den onda muskeln. Detta öppnar lymfkanalerna  och blodcirkulationen, vilket gör att kroppen snabbare kan läka skadan  själv. Samtidigt lättas  trycket på nerverna  i detta område, så att det skickas  färre smärtsignaler till hjärnan.
Visa mer
Visa mindre
Produkter från Kinesio Tex
1 st träffar
Filtrera
Sortera
Färg
Pris
Filter
Dina val:
Kinesio Tex
Rensa filter
Avbryt / rensa
Visa resultat(74)
Toppen på sidan