Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Sport & bollspel / Ryggsäckar / Att välja skolryggsäck

Att välja skolryggsäck

rygga.jpg
Att välja skolryggsäck

För många barn har utseendet på ryggsäcken en avgörande betydelse när det skall väljas ryggsäck inför det nya året på skolan. Faktum är dock att många barn kommer att använda en ryggsäck som inte passar kroppen.

Här under kan du läsa om hur du väljer rätt ryggsäck till ditt barn:
 
Barn kan tryggt bära de flesta skolryggsäckar, dock är det viktigt att ryggsäcken är individuellt anpassat efter barnets rygg. Det är att rekommendera att föräldrarna provar ut ryggsäcken på barnet när det skall köpas en ny ryggsäck. 
 
Böj ryggsäcken efter barnets rygg
 
Lägg gärna i några böcker i ryggsäcken för att få lite vikt i ryggsäcken, då ser du hur ryggsäcken kommer att sitta på barnets rygg och därmed blir det också lättare att anpassa den efter barnets individuella behov.
 
Ibland annat Bergans ryggsäckar finns det en aluminiumstav som är lätt att böja efter barnets rygg, oavsett om barnet svankar eller kutar med ryggen. När du gör detta är det viktigt att staven inte ligger mot några punkter i ryggen som kan bli ömma, utan följer ryggens kurvatur hela vägen. 
 
Dessutom ska barnet kunna röra sig fritt med både armar och ben. Därför är det viktigt att ryggsäcken inte är för bred eftersom det hindrar armrörelserna. Den får inte heller hänga ned på rumpan, utan ska sluta längst ned på ryggen för att inte hindra benrörelserna.

En bra tumregel är att ryggsäcken inte ska vara bredare än axlarna och inte gå längre ned än till korsryggen.
 
Stabiliserar med remmar
 
På en bra skolryggsäck är det viktigt med ett väl utformat bärsystem. Axelremmarna bör vara formsydda, det vill säga vara insvängda så att de inte glider av de smala barnaxlarna, och vara välvadderade. Ryggsäckens rygg bör också vara vadderad och formad efter barnets rygg. Den bör även ha bröstrem och midjerem. Bröstremmen håller axelremmarna på plats, och midjeremmen stabiliserar ryggsäcken i sidled, vilket är utmärkt när barnet ska cykla till skolan.

 

Guider
Toppen på sidan