Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Sport & bollspel / Fotboll / Klä dig rätt för fotboll på vintern

Klä dig rätt för fotboll på vintern

Winter Warrior feature image.jpg

 

Vi ger dig tipsen för att hålla dig varm, frisk och skadefri när du spelar fotboll utomhus under vinterhalvåret.

Fotboll är en året runt-sport. För att undvika skador, minska risken för att bli sjuk och helt enkelt hålla dig varm och bekväm under träningen, finns det några knep som det är smart att ta till när du ska träna ute i kylan.
 

Klä dig rätt

För att du ska känna dig bekväm under träningspasset är det en bra utgångspunkt att klä sig så att du fryser lätt innan du börjar träna. Då kommer du att vara lagom varm under passet.

Superunderställ i funktionsmaterial är perfekt att ha som ett innersta lager på både över- och underkroppen. Det leder bort fukt och andas bra. På överkroppen kan det också vara bra med ett mellanlager i form av en lätt träningströja eller en tunn fleecetröja. En träningsjacka eller vindtät jacka ytterst är smart att ha, framför allt i sur vind eller nederbörd. Under träningspassets gång kan du reglera temperaturen genom att ta av eller på lager. En lätt träningsbyxa hjälper till att hålla benen varma.
 
Halsvärmare, mössa och handskar är också ett måste när det är kallt ute.
Glöm inte fötterna. Du blir snabbt kall om tårna när minusgraderna dominerar. För dig som lätt fryser är fotbollsstrumpor i ull ett utmärkt alternativ. Dessutom kan det hjälpa att lägga in ett par ullsulor i fotbollsskorna.
 
Kom också ihåg ett torrt ombyte till efter träningen. När du avbryter aktiviteten efter att ha svettats blir du snabbt kall, och då blir du lätt sjuk om du fryser en längre stund. En varm ulltröja eller en dun- eller primaloftjacka är bra val här, och håller dig varm tills du har kommit hem eller till omklädningsrummet.

Se vårt sortiment av fotbollskläder för höst & vinter.
 
Winter Warrior 2.jpg

 

Vinterkollektion

Nike har lanserat en egen kollektion – Winter Warrior – speciellt framtagen för fotbollsträning och -matcher under de kallaste månaderna. Här hittar du funktionsplagg med smarta detaljer som håller dig varm samtidigt som du får bästa möjliga funktion.
 
I kollektionen hittar du bland annat funktionströjor med kroppsnära passform och insida i borstat material för extra värme.
 
I Winter Warrior-kollektionen ingår även en smart tubhalsduk med meshinfällning framtill, så att du kan dra upp den över mun, näsa och öron samtidigt som du kan andas bra.
 
 
Winter warrior 3.jpg

 

Bra uppvärmning

Förutom varma och funktionella kläder finns det också andra knep som det kan vara smart att ta till när du spelar ute i kylan.
 
I fotboll blir det många snabba accelerationer och riktningsförändringar. Det ger stor belastning på muskulaturen. När det är kallt ute är det extra viktigt att du värmer upp ordentligt, så att muskulaturen tål belastningen bättre.
 
Guider
Toppen på sidan