Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider /

Salomon expand

 • Tillbaka till tips och råd om löparkläder
 • Tillbaka till tips och råd om löparskor
 • Är du trött på att springa runt på samma vanliga väg som du alltid har gjort alltid? Du är inte ensam om detta, här hittar du inspiration och rätt produkter för att upptäck den nya heta löpartrenden: Trailrunning!


  Tillskillnad från traditionell löpning så springer du här på mer utmanande och ny terräng! Möjligheterna blir oändliga, allt ifrån ett litet grönområde i storstaden, stigar, grusvägar eller genom skog och över fjäll så kommer du fastna för den här träningen! Kravet på dig som löpare är betydligt mycket mindre än vad många tror för att göra börja med trailrunning men det du kan göra detta till det jobbigaste och svettigaste träningspasset du någonsin har upplevt!

   

   Vad är skillnaden mellan vanliga löparskor och Salomons S-lab?

  En utpräglad terränglöparsko har ett riktigt bra grepp som ser till att du alltid har det bästa tänkbara fästet, ovansidan är av lite grövre material med förstärkningar på utsatta ställen och hela sulan på skon är kraftigare och stabilare än en vanlig löpar sko. Det här gör att skorna passar väldigt bra till allt ifrån grus, gräs och allmänt ojämnt underlag där en vanlig sko har svårt att få fäste!


  Salomon har lagt in en tunn ”platta” för att skydda genomslag av vassa stenar, detta tillsammans med det mjuka gummit i sulan ger dig den optimala löpkänslan när underlaget är varierande.
  De renodlade terränglöparskorna har inte något vattentätt membran i sig (tex Gore-Tex). Membranen gör nämligen skorna styvare och du tappar då mycket känsla i skorna och framförallt så blir skon tyngre.

  När du springer i terrängen är det väldigt viktigt att skorna är så smidiga och följsamma som det bara går så du springer stadigt på ofta så ojämna underlaget, på grund av detta så är det vanligt att med ett lågt dropp (höjdskillnaden mellan häl och tå).
   

   

  Goda råd på vägen

  Tillskillnad från en löptur där du springer runt kvarteret och det kommer in lite sämre väder så är du ganska så fort hemma igen. Så här är det inte alltid när du springer i terrängen, just därför blir kläderna ännu viktigare vid trailrunning. När du ger dig ut på en långtur så bör du alltid ha med en ryggsäck med de viktigaste tillbehören i så som en vindjacka och en vätskeblåsa så du ser till att du alltid har vatten med dig. Tänk på att i fjällen drar oväder in betydligt mycket snabbare så tänk till en extra gång innan du ger dig ut på en långlöptur på fjällen!

  Guider
  Toppen på sidan