Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Längd och Alpint / Allt om längdskidor / Suveränt fäste och superglid med Rottefella Move™ Switch

Suveränt fäste och superglid med Rottefella Move™ Switch

Rottefella Move Switch feature image.jpg


Så enkelt och så genialiskt – med Rottefellas innovativa Move™-system flyttar du enkelt bindningen till den mest optimala positionen – utan att behöva ta av dig skidorna – och oavsett vilka skidor du har.

Förra säsongen fanns Move™ Switch endast i en begränsad upplaga på Madshus Redline IGS skida med stighud, men den här säsongen tar Rottefella alltihop ett stort kliv längre. Den nya innovationen gör nämligen att systemet fungerar med de flesta monteringsplattor och kan användas på både skidor med stighud och vallningsbara skidor.

Flyttbara bindningar har redan funnits i många år, men inte i närheten av ett så smidigt system som det Rottefella har utvecklat. För att justera placeringen av bindningarna har du tidigare varit tvungen att ta av dig skidorna, och dessutom ha med en speciell nyckel för justeringen. Men den tiden är förbi!

Läs också: 7 bra anledningar att välja en stighudsskida

Hur funkar det?

Rottefella Move Switch 2.jpg

 

Move™ Switch fästs framför bindningen på monteringsplattan. När det är gjort är det bara att vrida brytaren för att hitta den position som ger den effekt du önskar, oavsett om det är bättre glid eller fäste. 

Vrid medurs för bättre fäste och moturs för bättre glid. Gör detta så många gånger du behöver under turen. Efter lite övning kan du till och med justera bindningens placering i farten!
 
Om du prioriterar låg vikt är Move™ Switch det ultimata valet. Systemet ökar vikten med endast några få gram per skida.
 

Montering av Rottefella Move™ Switch

Om du har eller köper skidor med Rottefellas NIS 2.0 monteringsplatta ska du välja paketet Move™ Switch for NIS 2.0. Det levereras utan bindning så att du kan välja den bindning som du föredrar. Se till att välja en av följande Move™ Ready-bindningar:

  • Xcelerator ProClassic
  • Xcelerator 2.0 Classic
  • Performance Classic

Se hur du monterar Move Switch till NIS 2.0 här:

Hur du monterar Move Switch för NIS 2.0 from Rottefella on Vimeo.

 

Även om du inte har NIS 2.0 monteringsplatta är det tämligen enkelt att förberera de flesta nyare skidor för att användas tillsammans med Move™ Switch. Rottefella har nämligen tillverkat egna adapter-kit som gör att Move™ Switch-systemet kan användas med de flesta nyare skidor och monteringsplattor.

NIS 1.0

Om du har ett par skidor med NIS 1.0 monteringsplatta kan du uppgradera skidorna med hjälp av Rottefella Move™ Switch Kit for NIS 1.0. Du monterar enkelt adaptern och Move™ Switch på adaptern och sedan är du redo att flytta bindningen utan att behöva ta av skidorna först.

Montera Rottefella Move™ Switch Kit for NIS 1.0:

Montera MOVE™ Switch Kit for NIS 1.0 from Rottefella on Vimeo.

 

RMP

Rottefella Mounting Plate (RMP) lanserades 2016 för att ge dig möjlighet att använda Rottefella-bindningar på skidor utan integrerade monteringsplattor. Det gjorde det möjligt att använd Rottefellas flyttbara bindningar på bland annat skidor från Atomic och Salomon. Om du har skidor med RMP kan du köpa ett Move™ Switch kit for RMP, så att du får med dig alla fördelarna med Rottefella Move™. Om du har Atomic- eller Salomon-skidor utan platta kan du enkelt montera på RMP-plattan, som är anpassad efter de förborrade hålen i skidorna. 

Montera Rottefella Move™ Switch Kit for RMP:

Montera MOVE™ Switch Kit for Rottefella Mounting Plate from Rottefella on Vimeo.

 

IFP

Om du har ett par nyare skidor från Fischer eller Rossignol med en IFP monteringsplatta, kan du relativt enkelt uppgradera till Move™ Switch med hjälp av Switch Kit for IFP. Det är enkelt att montera adaptern som krävs för att använda systemet.
 
Montera Rottefella Move™ Switch Kit for IFP:

Montera MOVE™ Switch Kit for IFP* from Rottefella on Vimeo.

 

För vem passar systemet?

Kort sagt: Näst intill alla. 
 
Du kommer kanske inte se någon flytta bindningarna i världscupsammanhang i första taget, men i de klassiska långloppen finns det redan toppåkare som använder Move™.  För toppåkare kan Move™ Switch vara användbart i träningssammanhang. Oavsett om du är motionär eller ivrig Vasaloppsåkare kommer du att ha glädje av att kunna justera bindningarna för bättre fäste i uppförsbackarna och bättre glid i nedförsbackarna.
 

 

Guider
Toppen på sidan