Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Längd och Alpint / Allt om längdskidor / Längdskidbindningar – nytt och nyttigt

Längdskidbindningar – nytt och nyttigt

Nordic-Bindings-Top-Image_Web.jpg


Idag finns det flera system inom längdskidbindningar. I denna guide förklarar vi skillnaderna och fördelarna för dig.

Det är lätt hänt att man tappar modet, men tre av systemen går faktiskt i varandra. Om du har en Prolink-, Rottefella/NNN- eller Turnamic-bindning passar alla pjäxor med de här sultyperna på alla tre bindningstyperna. Kontrollera sulan, för pjäxtillverkarna har ofta pjäxor för flera system.

På Salomon SNS-bindningar kan man endast använda pjäxor med SNS-sula. Och på SNS Pilot Skate måste du ha en pjäxa med Pilot Skate-sula eftersom de har en extra bygel under framfoten.

Se vårt urval av längdbindningar här!

 

Bilder-av-bindningar_SE.jpg

Användningsområden

Det finns anpassade längdskidbindningar för klassiska skidor, skateskidor, fjällskidor (Back Country – BC) och barnskidor.

Flera klassiska bindningar är flyttbara framåt och bakåt, så att du enkelt kan reglera bindningen för bättre fäste eller bättre glid. Flyttbara bindningar är en populär lösning på skidor med stighudar, men börjar även bli vanligare på vallningsbara skidor.

Skatebindningar har mer motstånd i flexkudden än klassiska bindningar, för att skidan ska återgå snabbare och ligga närmare foten. Det gör det lättare att lyfta skidan för nästa skatetag och sparar på krafterna för bättre frånskjut.

BC-bindningar (till fjällskidor) är bredare, robustare, stabilare och tål mer snö utan att isa igen jämfört med t.ex. tävlingsbindningar. Dessutom är bygeln under pjäxan tjockare och bredare. BC-bindningarnas vikt är därför något högre jämfört med andra bindningar.

Barn-/juniorbindningar är också stabilare och enkla för barnen att hantera själva.

Hantering 

Alla tävlingsbindningar (racing) är helt manuella för att hålla vikten nere. De öppnas och stängs med en bygel eller vridmekanism framtill.

Det finns dessutom halvautomatiska step-in-lösningar där man trampar i bindningen och löser ut den igen genom att trycka på en knapp med staven, vrida på en vridmekanism eller genom att snäppa upp en bygel.

Rottefella Move™ Switch

Så enkelt och så genialiskt – med Rottefellas innovativa Move™-system flyttar du enkelt bindningen till den mest optimala positionen – utan att behöva ta av dig skidorna – och oavsett vilka skidor du har. Vrid medurs för bättre fäste och moturs för bättre glid. Gör detta så många gånger du behöver under turen. Efter lite övning kan du till och med justera bindningens placering i farten!

Läs också: Suveränt fäste och superglid med Rottefella Move™ Switch

Här är de fyra bindningssystemen och allt om dem:

rottefellabindningar.jpg
Guider
Toppen på sidan