Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider /

Imbox - Maskinimpregnering av skor

imbox guide.jpg

 

Att impregnera skor hemma är inte det lättaste. IMBOX impregneringsmaskin gör jobbet åt dig, på mindre än en minut.

Yttre faktorer som vatten, sol, gyttja och vägsalt tär hårt på dina skor. För att de ska hålla sig i gott skick under en längre tid krävs det att skorna är vattenavvisande och välventilerade.
Impregnering bidrar till att bevara dessa egenskaper. Antingen genom spray som du själv applicerar, eller ännu enklare – med hjälp av vår nya IMBOX impregneringsmaskin. Det finns en maskin i alla butiker så att du kan impregnera nya och gamla skor. Vi har även en maskin på vårat webblager som gör att du kan få dina nya skor som du beställer på XXL.se färdigimpregnerade.
 

Vi har träffat en säljare på skoavdelningen och ställer några frågor om IMBOX.

Impregnering på 45 sekunder

– Vad är IMBOX?
– IMBOX är en maskin som ger skorna en jämn impregnering av väldigt hög kvalitet och skapar en starkt smuts- och vattenavvisande yta. Det finns en maskin i alla butiker, och den kan användas på både nya och begagnade skor. Behandlingen tar bara 45 sekunder.
IMBOX-impregneringen varar 6–12 veckor, beroende på hur ofta skorna används och till vad. En behandling kostar bara 39 kronor.

– Vilka typer av skor kan impregneras?
– Alla! Fördelen med IMBOX-maskinen är att den har olika behandlingssteg och därmed kan ställas in på just den typ av skor du vill impregnera. Allt från syntet- och textilskor (t.ex. löpar- och fritidsskor) till vandringskängor i skinn och mocka. Till och med favoritparet du använder på jobbet kan behandlas med IMBOX.
Säljaren tillägger att det är bra att IMBOX-impregnera även inomhusskor, eftersom det bevarar färgen mycket längre och skyddar mot fotsvett. Behandlingen har ingen negativ effekt på skornas andningsegenskaper.

– Ändras färgen vid impregnering?
– Nej, impregneringen är transparent, alltså utan färg. Därför lämnar den inga märken eller fläckar på exempelvis helt vita eller svarta skor, vilket vissa andra impregneringar kan göra.

Imbox 3 skor.jpg

Så fungerar IMBOX
1. Sätt skorna på mattan och stäng luckan.
2. Välj program. Behandlingen tar bara 45 sekunder.
3. Behandlingen är genomförd och skorna är klara att användas!

IMBOX-impregnering av skor med vattentätt membran

Vi rekommenderar starkt att impregnera skor med vattentätt membran.
– Även om själva membranet i skon är vattentätt, är det många som inte tänker på att ovandelen, det yttersta skiktet, inte är det. Vattnet tränger inte in i skon så att du blir våt om fötterna, men det lägger sig på ovandelen, som ofta är av textil, skinn eller syntetmaterial, så att skon känns våt och tung.

– Om du inte impregnerar vandringsskor med membran blir de snabbare utslitna. Smuts, gyttja och sand kan tränga igenom ovandelen och in till membranet. Det kan leda till slitage och i värsta fall hål. Och då är skon inte vattentät längre. IMBOX-behandlingen gör att vattnet rinner av skon, så att smuts, sand, vägsalt och gyttja inte fastnar lika lätt på ovandelen.

Innan du IMBOX-impregnerar ett par begagnade skor, rekommenderar Dina att du först gör rent dem ordentligt, för att uppnå bästa möjliga resultat.

Bra för miljö och hälsa
IMBOX-vätskan och -maskinen är tillverkade i Danmark och godkända enligt stränga danska normer.
Impregneringen har dessutom genomgått grundliga tester vid PFI Pirmasens, ett välkänt tekniskt forskningsinstitut i Tyskland. IMBOX-impregneringen har visat sig vara 100 % fri från cancerogener, nanomaterial och andra skadliga ämnen.
Under själva behandlingen håller sig IMBOX-vätskan inne i vakuumkammaren. När luckan öppnas sugs överflödig vätska upp av ett engångsfilter och rinner inte ut i rummet. Lukten som kan kännas är bara parfym.

– Behandlingen är så skonsam att man till och med kan IMBOX-impregnera vantar, som barn tenderar att stoppa i munnen, utan att det på något sätt är hälsofarligt.

IMBOX-impregneringen är inte allergiframkallande.

 

imbox Dina.jpg
Guider
Toppen på sidan